Δελτια Τυπου

Αυτονόητη η στήριξη σε Σπύρου – Υδραίου

Σάββατο, 24 Μάιος 2014

Σε συνέντευξη που παραχώρησε σε τοπικά ΜΜΕ, ο Στέφανος Γκίκας ξεκαθάρισε ότι είναι αυτονόητη η στήριξή του στη μεν Περιφέρεια Ιονίων Νήσων στον Σπύρο Σπύρου, στο δε Δήμο της Κέρκυρας στην Μερόπη Υδραίου. Ο κ. Γκίκας κάλεσε επίσης τους πολίτες, να στηρίξουν στις Ευρωεκλογές τη Νέα Δημοκρατία για να μην διαταραχθεί η κυβερνητική σταθερότητα και η πορεία της χώρας προς την ανάκαμψη και την έξοδο από την κρίση.

Τα βασικά σημεία της συνέντευξης παρατίθενται κατωτέρω:

Για την γενικότερη πορεία της χώρας

«Δύο χρόνια πριν, όταν η τρικομματική κυβέρνηση με Πρωθυπουργό τον Αντώνη Σαμαρά ανέλαβε της τύχες της χώρας μας, η Ελλάδα είχε εν τοις πράγμασι πτωχεύσει. Δύο χρόνια μετά, η αξιοπιστία της χώρας έχει επανέλθει στο διεθνές επίπεδο, οι μεταρρυθμίσεις, το νοικοκύρεμα του Κράτους, η πάταξη των παθογενειών κλπ, βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη, νέοι ελεγκτικοί και εισπρακτικοί μηχανισμοί δημιουργήθηκαν, η πάταξη της διαφθοράς επιταχύνεται, οι υπαίτιοι οδηγούνται στην δικαιοσύνη…. Η σταθεροποίηση της οικονομίας μας είναι γεγονός, μεγάλες επενδύσεις συμφωνήθηκαν και υλοποιούνται και έτσι για πρώτη φορά τα τελευταία 4 χρόνια, η χώρα κατάφερε πρόσφατα και βγήκε με μεγάλη επιτυχία στις διεθνείς αγορές. Επανήλθε δηλαδή στην ομαλότητα. Όλα αυτά συνηγορούν ότι τα δύσκολα πέρασαν, τα πρωτογενή πλεονάσματα είναι υπαρκτά, η πολυπόθητη ανάπτυξη είναι προ των πυλών. Φέτος θα είναι ο πρώτος χρόνος με θετικό πρόσημο.».

Για τις θυσίες του Ελληνικού λαού

«Βεβαίως ότι πετύχαμε έγινε έπειτα από τεράστιες θυσίες των Ελλήνων πολιτών. Τα τελευταία χρόνια οι Έλληνες, υπέστημεν την πιο βάναυση, την πιο άδικη περικοπή εισοδημάτων από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Και αυτό δεν αμφισβητείται. Οι πολίτες δεν έχουν άλλη φοροδοτική ικανότητα , δεν αντέχουν άλλα μέτρα, άλλα μνημόνια. Τώρα όμως αρχίζει η αντίστροφη μέτρηση, της διόρθωσης δηλαδή των αδικιών και σιγά-σιγά, της αποκατάστασης των εισοδημάτων μας.»

Για το διακύβευμα των Ευρωεκλογών

«Όπως είπε και ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, τα επιτεύγματα των δύο τελευταίων χρόνων πρέπει να τα περιφρουρήσουμε και τη σταθερότητα που επιτεύχθηκε πρέπει να τη διαφυλάξουμε. Δεν μπορούμε να εμπιστευθούμε τους καταστροφολόγους, δεν μπορούμε να επιτρέψουμε, οι κόποι και οι θυσίες του Ελληνικού λαού να πάνε χαμένες. Γι αυτό και η ψήφος μας στις Ευρωεκλογές, δεν θα πρέπει να έχει «τιμωρητική» διάσταση, ούτε να είναι εκδικητική, ούτε να είναι ψήφος αντίδρασης. Το διακύβευμα είναι μεγάλο. Η χώρα πρέπει να βαδίσει με σταθερά βήματα μπροστά και σε καθεστώς πολιτικής ομαλότητας, γι αυτό και η ψήφος μας είναι κρίσιμη. Έχουμε άλλωστε μπροστά μας την οριστική τακτοποίηση της βιωσιμότητας του χρέους, ενός ζητήματος κεφαλαιώδους σημασίας που μόνον μια φιλοευρωπαϊκή κυβέρνηση, μπορεί να φέρει σε πέρας. Να άλλος ένας λόγος γιατί η ΝΔ πρέπει να βγει ενισχυμένη από την μάχη των Ευρωεκλογών…».

Για την στήριξη στις Αυτοδιοικητικές εκλογές

«Είναι αυτονόητη η στήριξή μου στη μεν Περιφέρεια Ιονίων Νήσων στον Σπύρο Σπύρου, στο δε Δήμο της Κέρκυρας στην Μερόπη Υδραίου, συνδυασμοί που στηρίζονται και από την Παράταξη στην οποία ανήκω. Μην ξεχνάτε ότι πολλοί από τους εν δυνάμει Δημοτικούς και Περιφερειακούς συμβούλους αυτών των συνδυασμών, είναι στελέχη της τοπικής κοινωνίας που εκτιμώ βαθύτατα, ενώ αρκετοί εξ’ αυτών είναι και πολιτικοί μου φίλοι. Πέραν τούτου θεωρώ ότι τα αντίπαλα ψηφοδέλτια του κ. Γαλιατσάτου και του κ. Νικολούζου, αντιπροσωπεύουν την στενή κομματική και πολιτική γραμμή του ΣΥΡΙΖΑ, δηλαδή το «όχι» σε όλα, τις διαπιστώσεις χωρίς ρεαλιστικές προτάσεις και τις υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα και συνεπώς θεωρώ ότι δεν θα βοηθήσουν στην επίλυση των πολλών προβλημάτων του Δήμου και της Περιφέρειας και στην πορεία προς την ανάπτυξη.»