Δελτια Τυπου

Για τον πρώτο Χρόνο μιλάνε ήδη τα Έργα μας

Με αφορμή την συμπλήρωση του πρώτου έτους της διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας με Πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο Βουλευτής Κέρκυρας της Νέας Δημοκρατίας, Στέφανος Γκίκας, προέβη στην ακόλουθη δήλωση.

«Σήμερα συμπληρώνεται ένα έτος από τις εκλογές της 7ης Ιουλίου 2019, όπου οι πολίτες με ευρεία πλειοψηφία εξέλεξαν την Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, με Πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Πριν ένα χρόνο ακριβώς, οι πολίτες της Κέρκυρας, των Παξών και τον Διαποντίων Νήσων μου έκαναν την υψίστη τιμή να με εκλέξουν εκπρόσωπό τους στο Ελληνικό Κοινοβούλιο με μεγάλη πλειοψηφία.

Κλείνοντας πέρσι την προεκλογική μου εκστρατεία, είχα ζητήσει την ψήφο σας, προκειμένου να γίνω ο «μοχλός μεταξύ της Περιφερειακής μας Ενότητας και του Κεντρικού Κράτους». Σας έδωσα τον λόγο μου ότι θα παλέψω για τα νησιά μας, ότι θα διεκδικήσω μία καλύτερη καθημερινότητα για όλους μας και θα επιλύσω προβλήματα.

Μέσα σε αυτό τον χρόνο έγιναν πολλά. Σε τοπικό επίπεδο δρομολογήθηκαν, μετά από πολλές συναντήσεις με Υπουργούς και Φορείς, ζητήματα που λίμναζαν για χρόνια. Θα αναφερθώ στην μεταφορά των απορριμμάτων στην Κοζάνη, στο κλείσιμο του ΧΥΤΑ Λευκίμμης, στο λύσιμο του γόρδιου δεσμού της υπόθεσης των Εργατικών Κατοικιών, στην αναβάθμιση του Γενικού Νοσοκομείου Κέρκυρας, στον προγραμματισμό σημαντικών έργων υποδομής κ.α. 

Προχώρησαν πολλά ακόμα ζητήματα, το αποτέλεσμα των οποίων θα δούμε στο προσεχές μέλλον και θα παρακολουθούμε από κοντά την εξέλιξή τους.

Η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, μετά από το τέλμα 4,5 ετών διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, δρομολόγησε μέσα στον πρώτο χρόνο ένα πλούσιο μεταρρυθμιστικό έργο σε πολλούς τομείς, ψήφισε 82 νόμους, αποκατέστησε την εμπιστοσύνη των Αγορών προς τη Χώρα μας και την αξιοπιστία μας στην Ευρώπη και στον κόσμο.

Βεβαίως, κλήθηκε να αντιμετωπίσει τρεις πολύ σοβαρές κρίσεις. Πρώτον, απέτρεψε το σχέδιο αποσταθεροποίησης της Χώρας μας από την Τουρκία στις αρχές Μαρτίου στον Έβρο. Δεύτερον, κλήθηκε και διαχειρίστηκε με μεγάλη επιτυχία την  πανδημία του Covid-19. Η Ελλάδα έγινε υπόδειγμα και παράδειγμα προς μίμηση για όλες τις χώρες του κόσμου. 

Η τρίτη είναι η οικονομική κρίση, απόρροια της πανδημίας. Η Κυβέρνηση κάνει ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατόν προκειμένου να στηρίξει τις επιχειρήσεις, τους εργαζόμενους, τους ανέργους. Εμπλουτίζει συνεχώς το «οπλοστάσιό» της και προσαρμόζει τις πολιτικές της προς όφελος των Ελλήνων πολιτών. Ο δρόμος είναι ανηφορικός, αλλά θα στεφθεί με επιτυχία.

Για τον πρώτο χρόνο μιλάνε ήδη τα έργα μας. Συνεχίζουμε αποφασιστικά, με σχέδιο, εργατικότητα και προσήλωση στους στόχους μας.

Εργαζόμαστε για μία καλύτερη Ελλάδα, ασφαλή, δυνατή, υπερήφανη και μία Κέρκυρα πρότυπο ανάπτυξης και ευημερίας. 

Για άλλη μια φορά, σας ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη σας.»