Γόνιμη, ουσιαστική και αποτελεσματική η Επίσκεψη του Πρωθυπουργού στην Κέρκυρα

Σε δηλώσεις προχώρησε ο Βουλευτής Κέρκυρας της Νέας Δημοκρατίας, Στέφανος Γκίκας, αποτιμώντας εξόχως θετική και ουσιαστική την επίσκεψη του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη και του πολυπληθούς Κυβερνητικού Κλιμακίου στην Κέρκυρα.

Μεταξύ άλλων ο Βουλευτής ανέφερε:

«Η επίσκεψη του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη και του Κυβερνητικού Κλιμακίου στην Κέρκυρα το Σαββατοκύριακο, ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία.

Το πολύ πυκνό πρόγραμμα απέδειξε την επιθυμία του Πρωθυπουργού να ενημερωθεί από πρώτο χέρι για όλα τα ανοιχτά ζητήματα που απασχολούν την Κέρκυρα, τους Παξούς και τα Διαπόντια Νησιά, ενώ επιδίωξε εκτός από τους θεσμικούς, να συναντηθεί με επαγγελματικούς και κοινωνικούς Φορείς, να ενημερωθεί και να συζητήσει μαζί τους για τα προβλήματα του τόπου μας.

Είναι εξαιρετικά σημαντικό για εμάς, ότι τόσο ο Πρωθυπουργός όσο και οι Υπουργοί που τον συνόδευαν, προέβησαν σε ανακοινώσεις για μία σειρά από πρωτοβουλίες, οι οποίες έχουν ως στόχο την αναβάθμιση της Π.Ε. Κέρκυρας.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε αρχικά το Αχίλλειο, όπου μαζί με τους Υπουργούς διαπίστωσε ιδίοις όμμασι την αποκαρδιωτική κατάσταση στην οποία βρίσκεται σήμερα το μνημείο, μετά από την πολυετή παραμέλησή του. Η αποκατάστασή του εντάχθηκε μετά από τεράστια προσπάθεια της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων και της Κυβέρνησής μας στο ΕΣΠΑ και ο Πρωθυπουργός δήλωσε ότι θα παρακολουθεί στενά την πορεία του έργου, ενώ δεσμεύθηκε προσωπικά για την τήρηση των χρονοδιαγραμμάτων. Ανέθεσε δε στον Υφυπουργό Ανάπτυξης, Νίκο Παπαθανάση, τον συντονισμό από πλευράς Κυβέρνησης. Σημειώνεται ότι το κόστος του έργου ξεπερνά τα 12 εκατ. Ευρώ.

Σε ότι αφορά στον τομέα της Υγείας ανακοινώθηκε ότι το Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας, θα αποκτήσει άμεσα άλλον έναν, πολύ μεγάλων δυνατοτήτων, μοριακό αναλυτή ανίχνευσης του νέου κορονοϊού με την μέθοδο PCR, γεγονός που θα δώσει την δυνατότητα πραγματοποίησης εκατοντάδων τεστ καθημερινά. Επίσης, επιβεβαιώθηκε η πρόθεση μονιμοποίησης του επικουρικού προσωπικού και διατήρησης του προσωπικού που εργάζεται στο Νοσοκομείο με προγράμματα του ΟΑΕΔ. 

Ανακοινώθηκε επίσης ότι άμεσα θα προσληφθούν 37 άτομα επικουρικού προσωπικού διαφόρων ειδικοτήτων, ενώ σε συνεργασία με την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων θα εξεταστεί η παροχή οικονομικών κινήτρων σε ιατρούς, προκειμένου να καλυφθούν οι κενές θέσεις σε ανοικτές προκηρύξεις για το Νοσοκομείο μας.

Ο Πρωθυπουργός υπογράμμισε επίσης την σημασία της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και δεσμεύτηκε για την αναβάθμιση και ενίσχυση των Κέντρων Υγείας. Στο πλαίσιο αυτό, την περασμένη Παρασκευή η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Ρόδη Κράτσα, υπέγραψε με τον Διοικητή της 6ης ΥΠΕ, Ιωάννη Καρβέλη, προγραμματική σύμβαση για την αναβάθμιση των Δομών Υγείας της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, ύψους 12 εκατ. Ευρώ. 

Σε ότι αφορά στην πορεία του Τουρισμού, ο Πρωθυπουργός, συνομιλώντας με τους Φορείς, έδωσε έμφαση σε δύο σημεία. Πρώτον, κάλεσε τις επιχειρήσεις να κάνουν χρήση των εργαλείων που εκπόνησε η Κυβέρνηση για την διατήρηση των θέσεων εργασίας στον τομέα του Τουρισμού και για την στήριξη των εργαζομένων. Δεύτερον, εξήγησε ότι η Κυβέρνηση παρακολουθεί στενά την πορεία της τουριστικής κίνησης και εφόσον χρειαστεί επιπρόσθετη ενίσχυση της πραγματικής οικονομίας, αυτή θα υπάρξει χωρίς διακρίσεις για μικρές, μεσαίες και μεγάλες επιχειρήσεις.

Με αφορμή την εκκίνηση των εργασιών στην επένδυση στην Κασσιόπη, ο Πρωθυπουργός πέρασε το μήνυμα προς την διεθνή επενδυτική κοινότητα ότι η Ελλάδα είναι μία χώρα φιλική προς τις επενδύσεις και ότι προτεραιότητα της Κυβέρνησης είναι η προσέλκυση ξένων επενδύσεων. Στόχος της Κυβέρνησης αποτελεί η επιτάχυνση των όποιων γραφειοκρατικών διαδικασιών. 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στην απόλυτη ανάγκη τήρησης των μέτρων ατομικής προστασίας με πολύ μεγάλη ευλάβεια. Προκειμένου να διατηρηθεί η πολύ καλή πορεία της χώρας μας στον τομέα της υγειονομικής κρίσης, ζήτησε από όλους τους εργαζόμενους στον τουρισμό, στα εποχικά καταστήματα αλλά και στην εστίαση να τηρούν όλα τα μέτρα για την προστασία των ίδιων, αλλά και της κοινότητας.

Αναφορικά με την διαχείριση των απορριμμάτων, ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστής Χατζηδάκης και ο Γενικός Γραμματέας Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων, Μανώλης Γραφάκος, παρουσία του Πρωθυπουργού, ενημέρωσαν τους Δημάρχους της Κέρκυρας και των Παξών εκτενώς για τον σχεδιασμό της μεταφοράς των απορριμμάτων στην Κοζάνη ή και σε άλλα σημεία, για την εξυγίανση του χώρου στο Τεμπλόνι και για την δημιουργία μίας σύγχρονης ευρωπαϊκής μονάδας επεξεργασίας των αποβλήτων. Σε ότι αφορά στην Λευκίμμη, όπως επανέλαβε ο Πρωθυπουργός, στη θέση του ΧΥΤΑ θα δημιουργηθεί σταθμός μεταφόρτωσης, πράσινο σημείο, αλλά και Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης.

Συμπερασματικά, η επίσκεψη του Κυβερνητικού Επιτελείου και του Πρωθυπουργού στην Κέρκυρα ήταν γόνιμη, ουσιαστική και αποτελεσματική.  Επιβεβαίωσε για μία ακόμη φορά ότι η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας αφουγκράζεται τα προβλήματα της Περιφέρειας και επιλύει ζητήματα που ταλανίζουν τους πολίτες και την ποιότητα ζωής τους.  

Τέλος, δεν μπορώ να μην σχολιάσω την αντίδραση του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος  δια του Κοινοβουλευτικού του Εκπροσώπου χαρακτήρισε «ντροπή» την επίσκεψη του Πρωθυπουργού στην Κέρκυρα. Δέχομαι ότι υπάρχει ένδεια επιχειρημάτων από πλευράς τοπικού ΣΥΡΙΖΑ, διότι η αλήθεια είναι ότι επί 4,5 χρόνια δεν προχώρησε τίποτα από τα σημαντικά ζητήματα. Αλλά να χαρακτηρίζεις «ντροπή» την επίσκεψη του Έλληνα Πρωθυπουργού στον τόπο σου – από όποιο κόμμα και αν προέρχεται – ξεφεύγει από κάθε έννοια καλώς εννοούμενης πολιτικής κριτικής.

Λυπούμαι για τον κατήφορο…»