Δελτια Τυπου

Δήλωση κ. Στέφανου Γκίκα για την Λιτανεία των Βαΐων σε ανάμνηση Θαύματος του Αγίου Σπυρίδωνος

Ο Πολιτευτής της ΝΔ κ. Στέφανος Γκίκας μετά την Λιτανεία του Αγίου Σπυρίδωνος, την Κυριακή των Βαίων έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Σήμερα είναι μια πολύ μεγάλη μέρα για την Κέρκυρα. Γιορτάζουμε το Θαύμα του Αγίου Σπυρίδωνα πριν από 380 περίπου χρόνια, το 1630 που έσωσε την Κέρκυρα από την φοβερή επιδημία της πανόλης.

Βεβαίως, σήμερα μπαίνει και τυπικά το 15νθήμερο των Εορτών του Πάσχα και θα πρεπει να προσεξουμε ολοι μας, θεσμικοι φορεις και μη, ώστε να παρουσιασουμε την δυνατον καλυτερη εικόνα της Κέρκυρας. Εικονα όμως που δεν την βλεπουμε εσχάτως με τα προβληματα που έχουμε στον Δήμο Κερκυραίων με το θύμα των σκουπιδιών.

Θα ήθελα να παροτρίνω όλους του φορεις αλλά και τους πολίτες να κινηθούν μέσα σε κλίμα συνεργασίας και κατανόησης, διότι η εικόνα η οποια είχαμε μεχρι και σήμερα το πρωί όταν τριτοκοσμικά και δεν φταίνε σε τίποτα οι χιλιάδες επισκέπτες της Κερκυρας που θα έρθουν τις επόμενες ημόρες να αντικρύσουν αυτή την εικονα. Πρεπει να προσεξουμε ιδιαιτερα διοτι αν χασουμε και τις ευκαιριες που μας προσφερει το μοναδικο κερκυραικο Πασχα τοτε η ζημια θα ειναι ανεπανορθωτη.

Χρόνια Πολλά σε όλους! Καλή Ανάσταση και Καλό Πάσχα!

13-04-2009