Δελτια Τυπου

Δήλωση Στέφανου Γκίκα για την πλήρη Άρση των Capital Controls

Σε συνέχεια της ανακοίνωσης του Πρωθυπουργού για την πλήρη άρση των capital controls, ο Βουλευτής Κέρκυρας της Νέας Δημοκρατίας, Στέφανος Γκίκας, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Μετά από 50 μήνες περιορισμού κίνησης κεφαλαίων, τα γνωστά σε όλους μας capital controls, τα οποία η Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ επέβαλε τον Ιούλιο του 2015 σε συνέχεια των καταστροφικών διαπραγματεύσεών της, το τραπεζικό σύστημα της Ελλάδας επανέρχεται  από σήμερα σε καθεστώς κανονικότητας. 

Η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, πιστή στις προγραμματικές της δεσμεύσεις, ήδη στις πρώτες 40 ημέρες της διακυβέρνησής της, εργάστηκε συστηματικά, προκειμένου να επιτύχει συντομότερα την πλήρη άρση των capital controls και τα κατάφερε. 

Σημειώνεται, ότι ήδη κατά την προεκλογική περίοδο, όπου παρουσιάσαμε το εμπεριστατωμένο μας Κυβερνητικό Πρόγραμμα που αφορά και στην Οικονομία, οι διεθνείς αγορές ανταποκρίθηκαν θετικά. Το ίδιο συνέβη και μετά την εκλογή της Νέας Δημοκρατίας. Την ίδια εμπιστοσύνη δείχνουν στην Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και οι θεσμοί οι οποίοι ενέκριναν την τροπολογία του Υπουργείου Οικονομικών για την πλήρη άρση των capital controls.

Με σταθερά βήματα η Κυβέρνησή μας εργάζεται συστηματικά για την ανάπτυξη της Οικονομίας μας, την αποκατάσταση του διεθνούς κύρους της Χώρας και την αναβάθμιση της ζωής των πολιτών.»