Δηλώσεις Στέφανου Γκίκα για την ίδρυση Παραρτήματος Αποστράτων Αξιωματικών Ναυτικού & Λιμενικού Σώματος Βορειοδυτικής Ελλάδας με έδρα την Κέρκυρα

Μετά την απόφαση για την ίδρυση Παραρτήματος Αποστράτων Αξιωματικών Ναυτικού Δυτικής Ελλάδος με έδρα την Κέρκυρα, ο Αναπληρωτής Τομεάρχης Εθνικής Άμυνας της Ν.Δ. Στέφανος Σωτ. Γκίκαςέκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Είμαι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι μετά από συντονισμένες προσπάθειες, ιδρύεται με έδρα την Κέρκυρα, το Παράρτημα της Ενώσεως Αποστράτων Αξιωματικών του Πολεμικού Ναυτικού και του Λιμενικού Σώματος Δυτικής Ελλάδας. Η επίσημη λειτουργία του Παραρτήματος ξεκινά την 1η Μαρτίου 2011 με τα εγκαίνια των νέων γραφείων του Παραρτήματος. Η ίδρυση του Παραρτήματος είναι σημαντικό γεγονός για την Κέρκυρα η οποία είναι ιστορικά συνδεδεμένη με το Πολεμικό Ναυτικό αφενός λόγω του υπάρχοντος εδώ Ναυτικού Σταθμού, αλλά και λόγω των 250 περίπου συμπολιτών μας Αποστράτων του Πολεμικού Ναυτικού και του Λιμενικού Σώματος οι οποίοι πλέον θα έχουν την δική τους στέγη. Το Παράρτημά μας, θα έχει την ευθύνη αντιπροσώπευσης των αποστράτων Αξιωματικών του Πολεμικού Ναυτικού και Λ.Σ. ολόκληρης της Βορειοδυτικής Ελλάδας.Με την ίδρυση του Παραρτήματος ενισχύεται τόσο η πληροφόρηση των Κερκυραίων Αποστράτων Αξιωματικών του Ναυτικού και Λ.Σ. για τα τεκταινόμενα στις Ένοπλες Δυνάμεις, ενώ σημαντική είναι και η κοινωνική διάσταση, αφού πλέον το Παράρτημα θα παίξει σημαντικό ρόλο στα κοινωνικά δρώμενα του τόπου μας. Επίσης το Παράρτημα θα αποτελέσει και χώρο που οι επισκέπτες Απόστρατοι θα μπορούν να επισκέπτονται και να ανταμώνουν με τους παλιούς συναδέλφους.Θα ήθελα επί τη ευκαιρία, να ευχαριστήσω τον Πρόεδρο της Ενώσεως Αποστράτων Αξιωματικών Ναυτικού, Αντιναύαρχο ε.α. Σ. Περβαινά, όσο και τον Αντιπρόεδρο, Αντιναύαρχο ε.α. Θ. Γερούκη για την ουσιαστική συμβολή τους στην ίδρυση του Παραρτήματος.»

12-02-201