Δηλώσεις Στέφανου Γκίκα για την Επέτειο Ένωσης των Ιονίων Νήσων με την Ελλάδα

Πέμπτη, 26 Μάιος 2011
Ο Αναπληρωτής Τομεάρχης Εθνικής Άμυνας της Νέας Δημοκρατίας συμμετείχε σε πληθώρα εκδηλώσεων επί τη ευκαιρία της 147ης Επετείου της Ένωσης των Ιονίων Νήσων με την Ελλάδα.

Συγκεκριμένα ο κ. Γκίκας παρακολούθησε το πρόγραμμα των επίσημων εκδηλώσεων που κορυφώθηκαν με τη μεγάλη παρέλαση, μετά το πέρας της οποίας έκανε τις ακόλουθες δηλώσεις:

«Εορτάζουμε σήμερα τη 147η Επέτειο της Ένωσης των Επτανήσων με την Ελλάδα. Ο λαός των Ιoνίων Νήσων παρά τις δυσκολίες της τότε εποχής, με αγώνες και θυσίες δεκαετιών, πέτυχε την ένωση με την μητέρα Ελλάδα.

Επί 147 χρόνια ο επτανησιακός λαός και βεβαίως και ο κερκυραϊκός, προσέφεραν και προσφέρουν στη πατρίδα πολύ περισσότερα από ότι παίρνουν. Είναι καιρός η πολιτεία να σταθεί στο πλευρό των Ιονίων Νήσων και σε τούτες τις δύσκολες ώρες, να βοηθήσει την Κέρκυρα και τα άλλα νησιά, επιτέλους με έργα και όχι με λόγια.»

Ο κ. Γκίκας συμμετείχε επίσης σε θρησκευτικές εκδηλώσεις, στη Παλαιά Πόλη, στις Κουλίνες, στη Πετάλεια και στην Άφρα προσκεκλημένος των τοπικών αρχών.