Δηλώσεις Στέφανου Γκίκα για το πολυνομοσχέδιο του 4ου μνημονίου

«Οι μάσκες έπεσαν, η πολιτική απάτη αποκαλύφθηκε…»
Με αφορμή την κατάθεση στη Βουλή του 4ου Μνημονίου, δηλαδή του πολυνομοσχεδίου της κυβέρνησης με τα 140 προαπαιτούμενα και τίτλο: “Συνταξιοδοτικές διατάξεις Δημοσίου και τροποποίηση διατάξεων του ν.4387/2016, μέτρα εφαρμογής των δημοσιονομικών στόχων και μεταρρυθμίσεων, μέτρα κοινωνικής στήριξης και εργασιακές ρυθμίσεις, Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2018-2021 και λοιπές διατάξεις”, ο πρ. Βουλευτής Κερκύρας της ΝΔ, Στέφανος Γκίκας, σε δηλώσεις του ανέφερε:
«Οι μάσκες έπεσαν, η πολιτική απάτη αποκαλύφθηκε! Το αποτέλεσμα της “μη διαπραγμάτευσης” του κ. Τσίπρα, φορτώνει στις πλάτες των Ελλήνων πολιτών άλλα 5 δις ευρώ μέτρα και ένα 4ο αχρείαστο Μνημόνιο, που μάλιστα δεν περιλαμβάνει ούτε χρηματοδότηση, ούτε ρήτρα για το χρέος…
Η πολιτική απάτη – προκειμένου να κερδίσουν λίγους ακόμη μήνες στην εξουσία – φανερώνεται περίτρανα όταν τον Νοέμβριο του 2016 ο Πρωθυπουργός καθησύχαζε τους Έλληνες πολίτες ότι «η διαπραγμάτευση έχει σχεδόν κλείσει» και ότι στις 5 Δεκεμβρίου του 2016, στο Eurogroup, θα έκλεινε και η «πολιτική Συμφωνία» με τις ρυθμίσεις και για το χρέος… Ή ακόμη χειρότερα όταν στις 25 Ιανουαρίου του 2017 “ξεκαθάριζε” : «Έχουμε δηλώσει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο ότι δεν υπάρχει περίπτωση να νομοθετήσουμε ούτε ένα ευρώ επιπλέον μέτρα από όσα προβλέπει η συμφωνία – το τρίτο πρόγραμμα δηλαδή – και πολύ περισσότερο για την περίοδο μετά το τέλος του προγράμματος» (δηλαδή για μετά τον Αύγουστο του 2018).
Και έρχεται λίγους μήνες μετά με αυτό το νομοσχέδιο, το 4ο Μνημόνιο, να επιβάλλει νέα μέτρα όχι μόνον για φέτος και για το 2018, αλλά μέχρι το 2022!!.
Ας μάθουν λοιπόν οι πολίτες της Κέρκυρας, των Παξών και των Διαποντίων Νήσων, όπως όλοι οι Έλληνες, το μέγεθος της απάτης, αφού η κυβέρνηση Τσίπρα – Καμμένου, που θα καταργούσε τα Μνημόνια με ένα νόμο και ένα άρθρο και θα καταργούσε τον ΕΝΦΙΑ:
Καταργεί από 1η Ιανουαρίου 2019 την προσωπική διαφορά στις συντάξεις. Παλαιοί συνταξιούχοι ευθυγραμμίζονται με τους νέους και χάνουν άμεσα έως 18% της σύνταξής τους (μία ως δύο συντάξεις δηλαδή) και στην κύρια και στην επικουρική.
Μειώνει από 1η Ιανουαρίου 2020 κατά 650 ευρώ την έκπτωση που δικαιούνται από τον ετήσιο φόρο εισοδήματος οι μισθοσυντήρητοι και οι αγρότες. Θα πληρώνουν φόρο και τουλάχιστον 500.000 χαμηλόμισθοι των 450-500 ευρώ που έμεναν ως τώρα χωρίς φόρο.
Αυξάνει τις ασφαλιστικές κρατήσεις ΕΦΚΑ από 1η Ιανουαρίου 2018 στους αυτοαπασχολούμενους.
Πετσοκόβει τα Ειδικά Μισθολόγια, ιδίως των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, αφού ανατρέπονται τα κλιμάκια και παγώνουν οι ωριμάνσεις.
Επιταχύνει τις κατασχέσεις στους δανειολήπτες και καθιερώνει τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς. Τα ξένα funds μπορούν να διαχειρίζονται πλέον τα ακίνητα των οφειλετών.

Καταργεί παροχές σε άπορους και άνεργους, όπως τα επιδόματα ένδειας, απροστάτευτων τέκνων, ανεργίας νεοεισερχομένων από τον ΟΑΕΔ κλπ.

Επιταχύνει τις ομαδικές απολύσεις των Ιδιωτικών Υπαλλήλων.

Καταργεί από 1η Ιανουαρίου 2017, την μείωση του φόρου εισοδήματος για ιατρικές υπηρεσίες,
Καταργεί από 1η Ιανουαρίου 2018, την μείωση κατά 1,5% του φόρου εισοδήματος που παρακρατείται στα εισοδήματα από μισθωτή εργασία, συντάξεις κ.α.
Μειώνει το επίδομα θέρμανσης από 1η Ιανουαρίου 2018, κατά 75% στα μόλις 58 εκατομμύρια ευρώ, σε σχέση με τα 210 εκατομμύρια ευρώ που ήταν επί Νέας Δημοκρατίας το 2014.
Καταργεί ακόμη και κοινωνικά επιδόματα (9.000.000 ευρώ το 2017 και 12.000.000 ευρώ το 2018).
Με άλλα λόγια ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ φτωχοποιούν την κοινωνία, διαλύουν την μεσαία τάξη, επεκτείνουν και διευρύνουν την λιτότητα τουλάχιστον μέχρι το 2022 και δυστυχώς φορτώνουν τα βάρη στους αδύνατους. Αντί για χορήγηση 13ης σύνταξης, που υπόσχονταν, κόβουν τη 12η και την 11η. Για πρώτη φορά, επιβαρύνονται με τη μείωση του αφορολόγητου, 1.300.000 φορολογούμενοι πολίτες. Επιβαρύνονται, ακόμη περισσότερο με την αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών, 1.400.000 επαγγελματίες και αγρότες.
Τα δε δήθεν «αντίμετρα» είναι μάλλον απίθανο να εφαρμοστούν, αφού αφορούν μόνο το μέρος της υπέρβασης από τον στόχο του πρωτογενούς πλεονάσματος 3,5% του Α.Ε.Π. και βέβαια προϋποθέτουν την ψήφιση και την πλήρη εφαρμογή όλων των νέων μέτρων ύψους 5 δις ευρώ.
Τελικά το πρόγραμμα παροχών της Θεσσαλονίκης ύψους 12 δις ευρώ – με το οποίο οι κκ. Τσίπρας – Καμμένος, έριξαν την κυβέρνηση της ΝΔ, μετετράπη σε 3ο και 4ο Μνημόνιο ύψους 14 δις ευρώ σε φόρους, περικοπές, μέτρα λιτότητας, υπερταμείο, «κόφτη», ύφεση, οπισθοδρόμηση, κλπ… Και παρόλα αυτά οι κυβερνώντες πανηγυρίζουν και λένε ότι θα ψηφίσουν την επαίσχυντη αυτή συμφωνία «και με τα δύο χέρια»… Τι να πει κανείς? Ελπίζω τελικά οι Έλληνες πολίτες να κατάλαβαν το λάθος…
Η Πατρίδα μας σήμερα, χρειάζεται ένα ρεαλιστικό σχέδιο ανάπτυξης και εξόδου από την κρίση, το οποίο θα εφαρμοστεί με όρους εθνικής αξιοπρέπειας και υπευθυνότητας. Η χώρα χρειάζεται μία άλλη οικονομική πολιτική, με εμπροσθοβαρή υλοποίηση μεταρρυθμίσεων, με ενίσχυση της ρευστότητας στην πραγματική οικονομία, με αλλαγή της δημοσιονομικής πολιτικής στην κατεύθυνση σταδιακής μείωσης των φόρων, με στήριξη των επιχειρήσεων και προσέλκυση νέων επενδύσεων. Και τούτο μόνον μια νέα ισχυρή κυβέρνηση με νωπή λαϊκή εντολή και Πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη μπορεί να επιτύχει.».