Δηλώσεις Στέφανου Γκίκα μετά την παρουσίαση του ΕΜΠ για την διερεύνηση της δυνατότητος εγκατάστασης Αεροδρομίου στην Λευκίμμη

Μετά την παρουσίαση του ΕΜΠ για την διερεύνηση της δυνατότητος εγκατάστασης Αεροδρομίου στην Λευκίμμη, ο Πολιτευτής της ΝΔ κ. Στέφανος Γκίκας προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«35 χρόνια μετά την εκπόνηση της 1ης μελέτης για την δημιουργία Αεροδρομίου στην Λευκίμμη με μεγάλο ενδιαφέρον παρηκολούθησα την παρουσίαση του ΕΜΠ για την διερεύνηση δυνατότητος εγκατάστασης Αεροδρομίου στην Λευκίμμη.

Όπως έχω πολλές φορές τοποθετηθεί, είμαι υπέρ της μεταφοράς του Αεροδρομίου στην Λευκίμμη, υπό την προϋπόθεση χάραξης προηγουμένως νέου Οδικού Άξονα Βορρά-Νότου. Βεβαίως, από την παρουσίαση προκύπτουν πολλά ερωτήματα, τα οποία θα πρέπει να εξεταστούν σε βάθος όταν προχωρήσει η ουσιαστική μελέτη. Σημαντικό βέβαια θέμα αποτελεί το περιβαλλοντικό ισοζύγιο μεταξύ Υδροβιότοπου Λευκίμμης και Λίμνης Χαλικιόπουλου.

Θεωρώ, ότι ένα μικρό πρώτο βήμα έγινε, αλλά θα πρέπει να ακολουθήσουν πολλά άλλα και με την σύμφωνη γνώμη της κοινωνίας και των φορέων, θεσμικών και μη, η προσπάθεια θα πρέπει να συνεχιστεί με γοργούς ρυθμούς.»

16-07-2009