Δελτια Τυπου

Δηλώσεις Στέφ. Γκίκα για την εφιαλτική ανεργία στα Ιόνια Νησιά

Με αφορμή την ανακοίνωση της Εθνικής Στατιστικής Αρχής για το νέο άλμα της ανεργίας στη χώρα μας που έφτασε το 14.8% το Δεκέμβριο και ειδικότερα για το μεγάλο ποσοστό ανέργων στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, ο Αναπληρωτής Τομεάρχης Εθνικής Άμυνας της Ν.Δ. Στέφανος Γκίκας,έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Το τεράστιο ποσοστό ανέργων στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, που ξεπερνά το 23% και φέρνει την Περιφέρειά μας πρώτη στην Ελλάδα σε ανέργους, ελπίζω να συνεγείρει τους κυβερνώντες και να δώσουν την απαραίτητη προσοχή και βαρύτητα στο μεγάλο αυτό κοινωνικό πρόβλημα. Καλά θα κάνει η Υπουργός Εργασίας κα Κατσέλη, να βοηθήσει τα Ιόνια Νησιά και ιδίως την Κέρκυρα, με τις δράσεις που εξαγγέλλει, όπως αυτές των προγραμμάτων του ΟΑΕΔ, και να μην απορρίπτει τόσο εύκολα, για παράδειγμα, τις αιτήσεις για επιχορήγηση νέων Κερκυραίων επιχειρηματιών.

Όπως όλη η Ελλάδα, ιδιαίτερα τα Ιόνια Νησιά, χρειάζονται αναπτυξιακές δράσεις, αξιοποίηση ιδιωτικών επενδύσεων, εκμετάλλευση στο έπακρο των ευρωπαϊκών προγραμμάτων και κονδυλίων, μείωση της φορολογίας και του ΦΠΑ και τόνωση της ρευστότητας για να τονωθεί η αγορά. Με δύο λόγια χρειάζονται ανάπτυξη. Όσο η κυβέρνηση κωφεύει και μένει αδρανής, τόσο το πρόβλημα της ανεργίας στα Ιόνια και στη Κέρκυρα θα μεγαλώνει και σε λίγο, φοβούμαι, θα λάβει εφιαλτικές διαστάσεις. Απαιτούνται συνεπώς συγκεκριμένες δράσεις και άμεσα»