Δελτια Τυπου

Δηλώσεις του Πολιτευτή της ΝΔ και Τομεάρχη Επικοινωνίας της ΝΟΔΕ Κέρκυρας κ. Στέφανου Γκίκα για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

Ο Πολιτευτής της ΝΔ και Τομεάρχης Επικοινωνίας της ΝΟΔΕ Κέρκυρας κ. Στέφανος Γκίκας, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος σήμερα 5 Ιουνίου, έκανε τις ακόλουθες δηλώσεις:

«Σήμερα 5 Ιουνίου είναι η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος. Η Κυβέρνηση της ΝΔ, η Κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή, έχει θέσει ως βασική στρατηγική επιλογή την αναχαίτιση της κλιματικής αλλαγής και έχει θέσει υψηλούς περιβαλλοντικούς στόχους.

Η Ελλάδα είναι μία από τις 4 Ευρωπαϊκές χώρες που βρίσκονται μέσα στους στόχους του Πρωτοκόλλου του Κιότο. Τα τελευταία 5 χρόνια η εγκατεστημένη ισχύς σε Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΑΠΕ) έχει τριπλασιαστεί, από 430ΜW το 2004 σε 1400 περίπου ΜW σήμερα.

Ο στόχος είναι τα επόμενα 10 χρόνια το 18% της τελικής κατανάλωσης της χώρας να προέρχεται από ΑΠΕ.

Ολοκληρώνονται 330 νέες επενδύσεις ΑΠΕ ύψους 1,2 δις Ευρώ. Εντάχθηκαν στο «Δίκτυο Natura 2000» το 23% του ελληνικού εδάφους, ποσοστό αρκετά μεγαλύτερο από τον κοινοτικό μέσο όρο.

Θεσμοθετήθηκαν 18 νέες προστατευόμενες περιοχές.

Προωθήθηκε το Πρόγραμμα «Πράσινο Νησί» στον Αι Στράτη, που θα καλύψει στο 100% τις ενεργειακές ανάγκες του νησιού από ΑΠΕ.

Προωθήθηκε το Ειδικό Πρόγραμμα ανάπτυξης φωτοβολταϊκών σε στέγες, καθιστώντας την «Πράσινη Ενέργεια» προσιτή στον κάθε έλληνα πολίτη.

Δημιουργήθηκε και εφαρμόζεται το Ειδικό Χωροταξικό Πλαίσιο για τις ΑΠΕ κλπ.

Σκοπός της Κυβέρνησης της ΝΔ, είναι να βρεθούμε στην πρωτοπορία της Ευρώπης για τα περιβαλλοντικά θέματα.

Και για όλους αυτούς του λόγους, καλούμε όλους τους πολίτες που είναι ευαίσθητοι σε περιβαλλοντικά θέματα να ενισχύσουν με την ψήφο τους στις 7 Ιουνίου την μεγάλη προσπάθεια της Κυβέρνησης και στον τομέα του περιβάλλοντος.»