Δελτια Τυπου

Δηλώσεις του Πολιτευτή της ΝΔ και Τομεάρχη Επικοινωνίας της ΝΟΔΕ Κέρκυρας κ. Στέφανου Γκίκα για τις Ευρωεκλογές

Ο Πολιτευτής της ΝΔ και Τομεάρχης Επικοινωνίας της ΝΟΔΕ Κέρκυρας για τις Ευρωεκλογές κ. Στέφανος Γκίκας, έκανε τις ακόλουθες δηλώσεις:

«Συνεχίστηκαν την Παρασκευή 22 Μαΐου και την Κυριακή 24 Μαΐου 2009, συνεχίστηκαν οι προεκλογικές περιοδείες της Νέας Δημοκρατίας. Κλιμάκιο της Νέας Δημοκρατίας με επικεφαλής την Βουλευτή κα Νατάσσα Ράγιου, τον Πρόεδρο της ΝΟΔΕ και πολλά στελέχη του κόμματος επισκέφθηκαν το Δήμο Κορισσίων, το Δήμο Λευκιμμαίων και το Δήμο Μελιτειέων. Ενημερώσαμε τους πολίτες και για πτυχές του Κυβερνητικού έργου που δεν είναι γνωστές στον πολίτη, αλλά και για τρέχοντα σημαντικά θέματα.

Στο σημείο αυτό για το θέμα των ενεργοποιήσεων των δικαιωμάτων των αγροτών μας, θέλω για άλλη μία φορά να διευκρινίσω, ότι οι κατά κύριον επάγγελμα αγρότες δεν πρόκειται να πληρώσουν κανένα ποσό για την ενεργοποίηση των δικαιωμάτων τους. Αυτό πρέπει να είναι απόλυτα σαφές, διότι υπάρχουν αρκετές παρεξηγήσεις. Επαναλαμβάνω, ότι οι κατά κύριον επάγγελμα αγρότες είναι αυτοί όπως και οι συνταξιούχοι του ΟΓΑ, που το 50 τις εκατό και πάνω του εισοδήματός τους προέρχεται από αγροτικές εκμεταλλεύσεις.

Σε ότι αφορά τις Ευρωεκλογές, θέλω να επαναλάβω για άλλη μία φορά, ότι η ψήφος της 7ης Ιουνίου είναι πάρα πολύ σημαντική. Οι πολίτες θα πρέπει να ενεργοποιηθούν, θα πρέπει να είναι συμμέτοχοι με την ψήφο τους στις αποφάσεις που θα ληφθούν τα επόμενα 5 χρόνια στην Ευρωπαϊκή Ένωση και η θέση της ΝΔ είναι, ότι εκλέγοντας όσον το δυνατόν περισσότερους Ευρωβουλευτές του κόμματος, τα εθνικά συμφέροντα προωθούνται ταχύτερα και καλύτερα μέσα από μία δυνατή Ελλάδα σε μία δυνατή Ευρωπαϊκή Ένωση.»

Ερωτηθείς από δημοσιογράφους για την πρόσφατη δήλωση του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ κ. Γιώργου Παπανδρέου, ο κ. Γκίκας απάντησε ως εξής:

Δημοσιογράφος : Κύριε Γκίκα σας κάνει εντύπωση το γεγονός ότι πρόσφατα ο κ. Παπανδρέου ανέφερε μεταξύ άλλων ή Σοσιαλισμός ή Βαρβαρότητα?

Στ. Γκίκας : Καταρχάς είναι μία τελείως απαράδεκτη δήλωση βεβαίως απ’ ότι έχω πληροφορηθεί έχει ανασκευάσει αυτή την δήλωσή το ΠΑΣΟΚ. Σε κάθε περίπτωση δεν θα σταθούμε εκεί. Εμείς κοιτάμε μπροστά η Νέα Δημοκρατία είναι το κατεξοχήν κόμμα με φιλοευρωπαϊκό προσανατολισμό, πριν από ακριβώς 30 χρόνια ο τότε Πρωθυπουργός Κωνσταντίνος Καραμανλής έβαλε τη χώρα στην Ευρωπαϊκή Ένωση και η χρησιμότητα αυτής της μεγάλης πράξης την βιώνουμε τώρα που όλος ο πλανήτης και βεβαίως η Ευρωπαϊκή Ένωση διέρχεται μία μεγάλη κρίση λόγω της οικονομικής αυτής λαίλαπος. Φανταστείτε ποια θα ήταν η κατάσταση της χώρας αν δεν είχαμε τις παρεμβάσεις από τα Ευρωπαϊκά Διαρθρωτικά Ταμεία, εάν δεν είχαμε όλα αυτά τα χρόνια τα Κοινοτικά Πλαίσια Στήριξης και τον πακτωλό των Ευρωπαϊκών κονδυλίων που άλλαξε ουσιαστικά η εικόνα της χώρας και όλες αυτές οι παρεμβάσεις που η Ευρωπαϊκή Ένωση κάνει για τις εθνικές οικονομίες. Εμείς αυτό που ζητάμε είναι μία δυνατή Ελλάδα μέσα σε μία Ευρωπαϊκή Ένωση που να έχει σημαντικό λόγο στο παγκόσμιο γίγνεσθαι.

24-05-2009