Δελτια Τυπου

Εθιμοτυπική Συνάντηση Στ. Γκίκα με τον Περιφερειακό Συντονιστή Πολιτικής Προστασίας Ιονίων Νήσων Αντ. Σουρβίνο

Εθιμοτυπική επίσκεψη στον Βουλευτή Κέρκυρας της Νέας Δημοκρατίας, Στέφανο Γκίκα, πραγματοποίησε σήμερα ο νέος Περιφερειακός Συντονιστής Πολιτικής Προστασίας Ιονίων Νήσων, Αντιναύαρχος ε.α. Αντώνης Σουρβίνος. Κατά την συνάντηση συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στην Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων και κυρίως της Π.Ε. Κέρκυρας.

Ο κ. Γκίκας συνεχάρη τον κ. Σουρβίνο για την ανάληψη των καθηκόντων του και εστίασε στην μεγάλη σημασία που δίνουν όλοι οι τοπικοί φορείς στη δημιουργία του Τοπικού Επιχειρησιακού Κέντρου Πολιτικής Προστασίας στην Κέρκυρα. Τόνισε την ανάγκη να δρομολογηθούν οι απαιτούμενες διαδικασίες, ώστε να ξεκινήσει σύντομα η υλοποίηση του Τοπικού Επιχειρησιακού Κέντρου.

Ο Βουλευτής σημείωσε επίσης ότι το επίπεδο των υπηρεσιών Πολιτικής Προστασίας στην Κέρκυρα είναι αρκετά υψηλό, πράγμα που οφείλεται στην γενναία συνεισφορά της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, της Αστυνομικής Διεύθυνσης, των ΟΤΑ, αλλά και στο πλήθος εθελοντικών οργανώσεων, όπως είναι η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης, η ΕΜΕΔ κ.α.

Τέλος, ο Στέφανος Γκίκας δήλωσε ότι βρίσκεται στη διάθεση της Περιφερειάρχου Ιονίων Νήσων και του Περιφερειακού Συντονιστή Πολιτικής Προστασίας για όποια ζητήματα ανακύψουν με την κεντρική εξουσία.