Ενισχύεται το ΕΚΑΒ Κέρκυρας με δύο ολοκαίνουργα ασθενοφόρα και 2 διασώστες. Προχωρά και η μετεγκατάσταση…

Πέμπτη, 30 Ιανουάριος 2014
Συνάντηση με τον Πρόεδρο του ΕΚΑΒ Δημήτρη Παπαγιαννίδη, είχε την Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2014 στα γραφεία της Κεντρικής Διοίκησης του ΕΚΑΒ στην Αθήνα, ο Τομεάρχης Εθνικής Άμυνας της ΝΔ, Στέφανος Γκίκας. Ο κ. Γκίκας ενημερώθηκε από τον Πρόεδρο του ΕΚΑΒ για το πρόγραμμα εκσυγχρονισμού και αναβάθμισης του ΕΚΑΒ, για τις νέες προσλήψεις προσωπικού, τους διαγωνισμούς που βρίσκονται σε εξέλιξη κλπ. Εκτενή αναφορά και συζήτηση έγινε για τα προβλήματα του ΕΚΑΒ στην Κέρκυρα και εξετάστηκαν τρόποι για την επίλυσή τους.

Μετά την επίσκεψη ο κ. Γκίκας έκανε την παρακάτω δήλωση:

«Με τον κ. Παπαγιαννίδη, τον Πρόεδρο του ΕΚΑΒ, είχα αρκετές φορές συζητήσει για τα προβλήματα του ΕΚΑΒ Κέρκυρας και είχα ζητήσει την αναβάθμιση του υλικού και την αύξηση του προσωπικού. Στην συνάντησή μας σήμερα αυτό επιβεβαιώνεται με τον καλύτερο τρόπο, αφού όπως μου ανακοίνωσε, η Κέρκυρα ενισχύεται με δύο ολοκαίνουργα ασθενοφόρα και με πρόσληψη δύο τουλάχιστον διασωστών – πληρωμάτων ασθενοφόρου. Ο διαγωνισμός για την αγορά των 186 νέων ασθενοφόρων του ΕΚΑΒ ολοκληρώνεται και η παράδοση θα γίνει μέσα στο 2014. Τα κονδύλια για τα 186 ασθενοφόρα και τις 200 περίπου προσλήψεις, είναι εξασφαλισμένα και περιέχονται στον φετινό προϋπολογισμό του ΕΚΑΒ. Η νέα αυτή εξέλιξη θα επιτρέψει να υπάρχουν δύο ασθενοφόρα και την ημέρα ανά βάρδια στην Κέρκυρα, γεγονός θετικό και πολύ ουσιαστικό (σήμερα δύο ασθενοφόρα έχει μόνο η νυκτερινή βάρδια).

Συζητήσαμε επίσης την προοπτική μετεγκατάστασης του ΕΚΑΒ, με την πρόταση του Διοικητού του Νοσοκομείου μας του κ. Γρηγορόπουλου, να γίνεται αποδεκτή, δηλαδή την μεταφορά του ΕΚΑΒ σε χώρο ιδιοκτησίας ΓΝΚ, στο παλαιό Νοσοκομείο. Το ζήτημα αυτό είναι φυσικά σε εξέλιξη και θα γίνουν σύντομα οι σχετικές ανακοινώσεις από τους θεσμικούς φορείς.

Επιθυμώ να ευχαριστήσω τον φίλο κ. Παπαγιαννίδη για την κατανόηση των ειδικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει το ΕΚΑΒ στην Κέρκυρα και την προθυμία του να βοηθήσει ώστε να βελτιωθεί η κατάσταση.»