Δελτια Τυπου

Εντάσσεται ο Λιμένας Κέρκυρας στις Πύλες Εισόδου από την Ιταλία

Με αφορμή το επικείμενο άνοιγμα του Λιμένος Κέρκυρας στα επιβατηγά πλοία από την Ιταλία, ο Βουλευτής Κέρκυρας της Νέας Δημοκρατίας, Στέφανος Γκίκας, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Μετά από μία μεγάλη προσπάθεια που απαιτούσε τον συντονισμό πολλών φορέων και τεσσάρων Υπουργείων, η Κέρκυρα συμπεριελήφθη στα Λιμάνια εισόδου επιβατηγών πλοίων από την Ιταλία, όπως είναι τα λιμάνια της Πάτρας και της Ηγουμενίτσας.

Επιθυμώ να ευχαριστήσω όλους τους αρμόδιους Υπουργούς και ιδίως τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννη Πλακιωτάκη, για την καθοριστική συμβολή τους. Τις τελευταίες ημέρες είχαμε πυκνή επικοινωνία με όλους τους εμπλεκόμενους Υπουργούς και Υφυπουργούς οι οποίοι αντιλαμβανόμενοι το μέγεθος του προβλήματος, βοήθησαν στην επίλυσή του.

Στις επόμενες ώρες, ένας Αξιωματικός ή Ανθυπασπιστής του Λιμενικού Σώματος και τέσσερις Λιμενοφύλακες, όπως και Κλιμάκιο του ΕΟΔΥ, με την υποστήριξη της 6ης ΥΠΕ (ΚΥ Κέρκυρας,) θα βρίσκονται στον ΟΛΚΕ σε κάθε άφιξη επιβατηγού πλοίου από Ιταλία. 

Τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος θα αναλάβουν τον έλεγχο των PLF των αποβιβαζόμενων επιβατών, ενώ τα στελέχη του ΕΟΔΥ θα πραγματοποιούν δειγματοληπτικούς ελέγχους για Covid-19. 

Προχωράμε μπροστά με αισιοδοξία!»