Δελτια Τυπου

Επέκταση των Επιδομάτων Ανεργίας που έληξαν το πρώτο Τρίμηνο του 2020 κατά δύο Μήνες

Σε συνέχεια της ανακοίνωσης του Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Γιάννη Βρούτση, σχετικά με την επέκταση του επιδόματος ανεργίας για δύο μήνες, για όλους όσους το επίδομα έληξε το πρώτο τρίμηνο του 2020, ο Βουλευτής Κέρκυρας της Νέας Δημοκρατίας, Στέφανος Γκίκας προέβη στην ακόλουθη δήλωση.

«Σήμερα το πρωί στα πλαίσια του Κοινοβουλευτικό Ελέγχου ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων έκανε μία σημαντική ανακοίνωση.

Η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που αναμένεται να εκδοθεί σήμερα ή αύριο θα προβλέπει την παράταση της καταβολής επιδόματος ανεργίας μέχρι και το τέλος Μαΐου για όλους όσους το επίδομα έληξε το πρώτο τρίμηνο του 2020. Συνεπώς, συμπεριλαμβάνονται και όσοι άνεργοι λάμβαναν το επίδομα και μέχρι τους μήνες Ιανουάριο και Φεβρουάριο. 

Επίσης, η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου θα προβλέπει και την δυνατότητα περαιτέρω επέκτασης του χρόνου που θα καταβάλλεται το επίδομα ανεργίας, εφόσον αυτό χρειαστεί.

Με αυτό τον τρόπο θα λάβουν το επίδομα ανεργίας μεταξύ άλλων και οι ξενοδοχοϋπάλληλοι και οι λοιποί εργαζόμενοι στον τομέα του Τουρισμού. 

Η εν λόγω διεύρυνση των δικαιούχων είναι πολύ σημαντική, καθώς μεγάλος αριθμός εργαζομένων του Τουρισμού ανέμενε την πρόσληψή του εντός του Μαρτίου, πράγμα που εξαιτίας της κρίσης του κορονοϊού ανεστάλη. 

Η χώρα μας, όπως και όλες οι χώρες, καλείται να αντιμετωπίσει πρωτοφανείς συνθήκες, βρισκόμαστε πράγματι σε αχαρτογράφητα νερά. Ωστόσο, η Ελληνική Κυβέρνηση, και ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, λαμβάνει από την αρχή της κρίσης γενναίες αποφάσεις έχοντας τρεις στόχους: την προστασία των πολιτών, την στήριξη της Οικονομίας μας και την θωράκισή της για την περίοδο μετά την κρίση. Για αυτό τον λόγο, η Κυβέρνηση λαμβάνει ήδη μέτρα για το αύριο, συνδέοντας τα μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων με την ρήτρα διατήρησης των υφιστάμενων θέσεων εργασίας.

Μπορούμε να τα καταφέρουμε, μένοντας ενωμένοι. 

Υποχρέωση όλων μας είναι να συμμορφωνόμαστε με τις οδηγίες των ειδικών και τις αποφάσεις της Κυβέρνησης.»