Επίσκεψη Στέφανου Γκίκα στην Κοινότητα του Μαθρακίου

Επίσκεψη στην Κοινότητα Μαθρακίου προσκεκλημένος της Ανεξάρτητης Κίνησης Πολιτών Μαθρακίου πραγματοποίησε ο Πολιτευτής της ΝΔ κ. Στέφανος Γκίκας τη Δευτέρα 10 Αυγούστου 2009.

Ο κ. Γκίκας ενημερώθηκε από τον Πρόεδρο κ. Αλέκο Κατηφέογλου και τα μέλη του ΔΣ του Συλλόγου για τα θέματα και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Ακριτικό Μαθράκι. Επίσης συνομίλησε με τον Πρόεδρο της Κοινότητος κ. Γιάννη Αργυρό και μέλη του Κοινοτικού Συμβουλίου καθώς και με πολλούς κατοίκους.

Στον σύντομο χαιρετισμό του μεταξύ άλλων ο κ. Γκίκας τόνισε και τα εξής:

«Η παρουσία μου σήμερα εδώ, υποδηλώνει την θέλησή μου να είμαι συνοδοιπόρος και συμμέτοχος στον αγώνα για την επίλυση των πολλών και σοβαρών προβλημάτων που αντιμετωπίζει το Μαθράκι, αλλά και τα υπόλοιπα Διαπόντια Νησιά.

Παρότι τα τελευταία χρόνια έγιναν αρκετά έργα και έχουν προγραμματιστεί και άλλα, δεν πρέπει να είμαστε ικανοποιημένοι από τη σημερινή κατάσταση. Είναι λυπηρό μέσα Αυγούστου μεγάλο τμήμα του λιμένος να είναι ανενεργό, λόγω των προσχώσεων και της συσσωρεύσεως φυκιών που αναδύουν αυτή τη δυσάρεστη μυρωδιά που ταλαιπωρεί του κατοίκους και τους επισκέπτες. Επί του θέματος αυτού, αυτό που ο Σύλλογος και πολλοί κάτοικοι προτείνουν, η διάθεση δηλαδή σε μόνιμη βάση στο Μαθράκι ειδικού μηχανήματος που να αποτρέπει το φαινόμενο αυτό, είναι κάτι που με βρίσκει απολύτως σύμφωνο.

Συναφές και το πρόβλημα της κακής θαλάσσιας συγκοινωνίας και της ανυπαρξίας ενός σύγχρονου λιμένα στη Βόρεια Κέρκυρα που θα εξυπηρετεί τα Διαπόντια και όχι μόνο, λιμένος που θα πρέπει να έχει και εμπορική και τουριστική και αλιευτική υποδομή.

Όσον αφορά στα άλλα προβλήματα όπως είναι η ύδρευση, η οδοποιία, η ιατρική περίθαλψη κλπ, θεωρώ πως μπορούν να εξευρεθούν λύσεις, εάν υπάρχει αγαστή συνεργασία μεταξύ των θεσμικών φορέων.»

12-08-2009