Δελτια Τυπου

Επίσκεψη Στέφανου Γκίκα στη ΔΙΑΔ.Ε.Υ.Α.Δ.Κ. 

Επίσκεψη στη ΔΙΑΔ.Ε.Υ.Α.Δ.Κ. πραγματοποίησε σήμερα ο Βουλευτής Κέρκυρας της Νέας Δημοκρατίας, Στέφανος Γκίκας, όπου είχε συνάντηση με μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου.

Ο κ. Γκίκας είχε την ευκαιρία να ενημερώσει τα μέλη για τις διαδοχικές συναντήσεις του με τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, Κώστα Καραμανλή και για την ένταξη του μεγαλύτερου μέρους του έργου ύδρευσης της Κέρκυρας στο Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0» και χρηματοδότησής του μέσω του Ευρωπαϊκού Ταμείου Ανάκαμψης, ενώ η εκτέλεση θα γίνει με ΣΔΙΤ. Επίσης τους ενημέρωσε για το έργο της Αφαλάτωσης Χρυσίδας και των συνοδών έργων (ύψους 25 εκ Ευρώ) τα τεύχη δημοπράτησης του οποίου ολοκληρώθηκαν και αναμένεται η δημοπράτηση του τις επόμενες εβδομάδες.

Συζήτησαν επίσης για τα άμεσα έργα, τα οποία την περασμένη εβδομάδα εντάχθηκαν με απόφαση του Αν. Υπουργού Εσωτερικών Στέλιου Πέτσα στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» συνολικής αξίας 4.668.840 Ευρώ. Συγκεκριμένα, στο Δήμο Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων αναλογούν περίπου 2,76 εκατ. Ευρώ για την ενίσχυση ύδρευσης της Παραλίας Ύψου και Μπαρμπάτι από γεωτρήσεις, την αντικατάσταση του εσωτερικού δικτύου ύδρευσης Αλυκών Ποταμού και την προμήθεια και εγκατάσταση συστήματος απομακρυσμένου ελέγχου και καταγραφής υδρομετρήσεων. Ο Δήμος Βόρειας Κέρκυρας θα λάβει περί τα 1,06 εκατ. Ευρώ για την χρηματοδότηση ερευνητικών γεωτρήσεων βάσει υδρογεωλογικής μελέτης και για την αντικατάσταση του εσωτερικού δικτύου ύδρευσης της Βόρειας Κέρκυρας. Τέλος στο Δήμο Νότιας Κέρκυρας αναλογούν 834.488 Ευρώ για την αντικατάσταση του εσωτερικού δικτύου ύδρευσης.

Ο Βουλευτής έθεσε επιπλέον το ζήτημα των πολλών προβλημάτων ύδρευσης που καταγράφονται σε χωριά της Π.Ε. Κέρκυρας και ζήτησε από το Δ.Σ., στο πλαίσιο των δυνατοτήτων της ΔΕΥΑΚ, να καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια – αυτή την κρίσιμη τουριστική περίοδο – για την γρήγορη αποκατάσταση των ζημιών.

Ο Δημοτικός Σύμβουλος και μέλος του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΚ, Βασίλης Αργυρός και ο Γενικός Διευθυντής της ΔΕΥΑΚ, Κωνσταντίνος Χαραλαμπάκης ενημέρωσαν τον κ. Γκίκα ότι σε συνεργασία με τους Δήμους καταβάλλεται μεγάλη προσπάθεια για την αποκατάσταση των βλαβών σε όλο τον Νομό. Ανέφεραν ότι οι βλάβες οφείλονται κυρίως στην παλαιότητα των δικτύων και στον ενίοτε παρωχημένο τεχνολογικό εξοπλισμό. Σε κάθε περίπτωση με τα έργα που εντάχθηκαν ήδη στο «Αντώνης Τρίτσης» και τα άλλα που θα ακολουθήσουν, θα βελτιωθεί κατά πολύ η κατάσταση.

Τέλος, ετέθη το θέμα των 22 απολυμένων εργαζομένων της ΔΕΥΑΚ, για το οποίο ο κ. Γκίκας σημείωσε ότι τις επόμενες εβδομάδες μαζί με άλλους Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας από Νομούς όπου παρουσιάζεται αντίστοιχο ζήτημα, θα συναντηθεί με τον Υπουργό Εσωτερικών, προκειμένου να εξεταστεί η δυνατότητα προκήρυξης ειδικού διαγωνισμού του ΑΣΕΠ, για προσλήψεις στις εταιρείες ύδρευσης.