Επίσκεψη Στέφανου Γκίκα στον νομαρχιακό σύλλογο ΑΜΕΑ

Στέφανος Γκίκας: «Η Νέα Δημοκρατία είναι κοντά στον αγώνα των ΑΜΕΑ»

Επίσκεψη στον Νομαρχιακό Σύλλογο ΑΜΕΑ Κέρκυρας, πραγματοποίησε σήμερα κατόπιν σχετικής πρόσκλησης , ο τ. Βουλευτής Κερκύρας της ΝΔ Στέφανος Γκίκας, ο οποίος ενημερώθηκε από τον Πρόεδρο του Συλλόγου Ανδρέα Σκούπουρα, τον Αντιπρόεδρο Γιώργο Σπανό και τα μέλη του ΔΣ, για τα προβλήματα του αναπηρικού κινήματος, τόσο σε τοπικό, όσο και σε πανελλαδικό επίπεδο.
Μετά την επίσκεψη, ο κ. Γκίκας αφού ευχαρίστησε τον Πρόεδρο και τα μέλη του ΔΣ, μιλώντας στα τοπικά ΜΜΕ, μεταξύ άλλων δήλωσε:

«Ο σκοπός της επίσκεψής μου στον Νομαρχιακό Σύλλογο ΑΜΕΑ, ήταν να ενημερωθώ για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει, αλλά και για τις δραστηριότητες του εξαιρετικά δραστήριου Νομαρχιακού Συλλόγου ΑΜΕΑ Κέρκυρας. Ο κ. Σκούπουρας και ο κ. Σπανός εξέφρασαν την αγωνία τους για το μέλλον, λόγω των Μνημονίων, σε ότι αφορά στην διατήρηση – χωρίς περικοπές – των αναπηρικών επιδομάτων και στην απρόσκοπτη καταβολή τους. Τόνισαν ότι είναι θετικό που πλέον στους μόνιμους διορισμούς, ένα ποσοστό θα προέρχεται από τον χώρο των ΑΜΕΑ, ενώ με ενημέρωσαν για τον καθημερινό αγώνα τους για τα αυτονόητα, όπως π.χ. για μια θέση παρκινγκ για ΑΜΕΑ, έξω από δημόσια κτήρια, που απέρριψε η Αποκεντρωμένη….
Σε ότι με αφορά, ανέφερα ότι η Νέα Δημοκρατία είναι κοντά στον αγώνα των ΑΜΕΑ, μετέφερα τις θέσεις του κόμματός μας, αλλά και την ιδιαίτερη ευαισθησία του Προέδρου μας Κυριάκου Μητσοτάκη απέναντι στο Αναπηρικό Κίνημα και τόνισα ότι μια από τις πρώτες δράσεις που ανέλαβε η Νέα Δημοκρατία υπό την ηγεσία του, ήταν ακριβώς η επαφή του κόμματός μας με τους φορείς ΑΜΕΑ και εν γένει του Αναπηρικού Κινήματος, η καταγραφή των προβλημάτων και η υποβολή δέσμης προτάσεων για την βελτίωση της ζωής των συμπολιτών μας ΑΜΕΑ. Προτάσεις που περιλαμβάνονται στο κυβερνητικό μας πρόγραμμα.
Ανέφερα τέλος στον κ. Σκούπουρα, ότι στο πλαίσιο των δυνατοτήτων μου, είμαι στην διάθεση του Συλλόγου για την προώθηση των δίκαιων αιτημάτων τους.»