Δελτια Τυπου

Επίσκεψη Στέφανου Γκίκα στους Παξούς

Τρίτη, 05 Μάιος 2015
Επίσκεψη στους Παξούς πραγματοποίησε ο Βουλευτής Κέρκυρας της Νέας Δημοκρατίας Στέφανος Γκίκας, το Σάββατο και την Κυριακή 2 και 3 Μαΐου 2015, όπου συμμετείχε στις θρησκευτικές εκδηλώσεις της Παναγίας των Βελλιανιτών και στην Λιτάνευση της Ιεράς εικόνος της Παναγίας. Κατά την διάρκεια της επίσκεψής του, ο κ. Γκίκας συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Παξών κ. Σπ. Βλαχόπουλο, και μέλη του ΔΣ, όπου ενημερώθηκε για τα προβλήματα και τα θέματα που απασχολούν τους Παξούς καθώς και για τον προγραμματισμό του Δήμου ενόψει της νέας τουριστικής περιόδου. Ο κ. Γκίκας συναντήθηκε επίσης με κομματικά στελέχη και πολίτες των Παξών, οι οποίοι του μετέφεραν τον προβληματισμό τους για την αβεβαιότητα και την ανασφάλεια που επικρατεί στην αγορά και στον επιχειρηματικό κόσμο – και όχι μόνο – από την αδυναμία της Κυβέρνησης να συμφωνήσει με τους Εταίρους.
Ο κ. Γκίκας επισκέφτηκε επίσης, τη Λάκκα και το Λογγό Παξών.

Μετά την συνάντηση με τον Δήμαρχο Παξών, ο κ. Γκίκας έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Είχα μία μακρά συζήτηση με τον κ. Δήμαρχο Παξών, τους Αντιδημάρχους, τον Πρόεδρο του ΔΣ καθώς και με Δημοτικούς Συμβούλους για τα θέματα που απασχολούν το νησί των Παξών. Πρώτο και κύριο είναι το θέμα της αποπεράτωσης του έργου του αποχετευτικού των Παξών. Έχουν ήδη παρέλθει τέσσερεις μήνες από όταν ο Υπουργός Ανάπτυξης της προηγούμενης Κυβέρνησης ο κ. Κώστας Σκρέκας υπέγραψε την τροποποίηση του συγκεκριμένου έργου, το οποίο υπάγεται στο επιχειρησιακό πρόγραμμα «Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη». Πρόκειται για ένα σημαντικό έργο που ξεπερνά τα 13 εκατ. Ευρώ, ένα έργο για το οποίο ήδη έχουν καταναλωθεί πάνω από 9 εκατ. Ευρώ και είναι απαραίτητη η ολοκλήρωσή του, το συντομότερο δυνατό. Τις αμέσως προσεχείς ημέρες θα καταθέσω Ερώτηση στη Βουλή των Ελλήνων προς τον αρμόδιο Υπουργό Ανάπτυξης κ. Γ. Σταθάκη, με την οποία θα ζητώ την επίσπευση της διαδικασίας για την ολοκλήρωση του έργου.

Ένα δεύτερο θέμα το οποίο συζητήσαμε με το κ. Δήμαρχο είναι το θέμα της αποκατάστασης της ΧΑΔΑ Παξών και τη δημιουργία του Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων που θα πρέπει, ως μελέτη να διαχωριστεί, σε συνεργασία βέβαια με το Δήμο Κέρκυρας. Για να μπορέσουμε δηλαδή να αντλήσουμε κεφάλαια από την προηγούμενη προγραμματική περίοδο, θα πρέπει άμεσα να διαχωριστεί η μελέτη και να ολοκληρωθεί τουλάχιστον το έργο της αποκατάστασης ΧΑΔΑ μέσα στο 2015. Είναι ένα θέμα το οποίο απασχολεί έντονα το Δήμο Παξών και θα πρέπει η διαδικασία να επιταχυνθεί.

Επίσης, συζητήσαμε το θέμα της επικαιροποίησης της μελέτης επέκτασης του λιμένα της Λάκκας. Είμαι σε επικοινωνία με τον Πρόεδρο του ΌΛΚΕ κ. Σπ. Ανδριώτη και υπάρχει σύμφωνη γνώμη για την επικαιροποίηση της μελέτης, αλλά από εκεί και πέρα θα πρέπει να ενταχθεί το έργο στην επόμενη προγραμματική περίοδο, και εδώ υπάρχει μια δυσκολία, λόγω στενότητας πιστώσεων. Το επόμενο διάστημα θα επισκεφθώ τον κ. Περιφερειάρχη προς τούτο.

Τέλος, είχα την ευκαιρία να επισκεφθώ τον Πρότυπο Βρεφονηπιακό Σταθμό του πρ. Σχολείου του Προφήτη Ηλία, καθώς επίσης και το Γήπεδο Τένις – Βόλεϊ Φουντάνας που είναι αμφότερα υπό κατασκευή, έργα τα οποία θα δώσουν πνοή στο νησί των Παξών.»