Επίσκεψη Στ. Γκίκα στην Περιφερειακή Αστυνομική Δ/νση Ιονίων Νήσων και στην Αστυνομική Δ/νση Κέρκυρας

Επίσκεψη στην Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ιονίων Νήσων και στην Αστυνομική Διεύθυνση Κέρκυρας πραγματοποίησε σήμερα ο Βουλευτής Κέρκυρας της Νέας Δημοκρατίας, Στέφανος Γκίκας.

Ο Βουλευτής ενημερώθηκε από τον Ταξίαρχο Θεόδωρο Αθανασόπουλο και τον Αστυνομικό Διευθυντή Μάνθο Γιαννούλη, αντίστοιχα, για τους ελέγχους που διενεργεί η Ελληνική Αστυνομία για την τήρηση των μέτρων για τον περιορισμό των μετακινήσεων και την εφαρμογή των διατάξεων για την ασφάλεια της δημόσιας υγείας, στο πλαίσιο του περιορισμού της εξάπλωσης της πανδημίας του Covid-19.

Ο Στέφανος Γκίκας ενημερώθηκε επιπλέον για τις εντολές που έχουν λάβει οι Αστυνομικές Αρχές σε εφαρμογή της ισχύουσας νομοθεσίας, προκειμένου να αποφευχθεί ο συνωστισμός στις επικείμενες θρησκευτικές εορτές της Αγίας Βαρβάρας, του Αγίου Νικολάου, της Αγίας Άννας και του Αγίου Σπυρίδωνος.

Ιδιαίτερα για τον εορτασμό του Αγίου Σπυρίδωνος – σύμφωνα με τα μέχρι τώρα ισχύοντα – δεν θα πραγματοποιηθεί ο εορτασμός, όπως συνέβη και στην περίπτωση του Πολιούχου των Πατρών, Αγ. Ανδρέα.

Από την πλευρά του ο Βουλευτής συνεχάρη την Περιφερειακή και Τοπική Διοίκηση της ΕΛ.ΑΣ. για το έργο το οποίο επιτελούν τόσο για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορονοϊού όσο και για το γενικότερο έργο τους το οποίο είναι μετρήσιμο και αναγνωρίζεται.

Σε ότι αφορά στην εορτή του Αγίου Σπυρίδωνος, ο Στέφανος Γκίκας εξέφρασε την λύπη του για το γεγονός ότι δεν θα μπορέσει να εορταστεί με τον συνήθη τρόπο, καθώς η πορεία της επιδημίας στη χώρα μας δεν φαίνεται να υποχωρεί. Σημείωσε εν τούτοις ότι την ερχόμενη εβδομάδα θα επικοινωνήσει με την Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας για να αποσαφηνιστεί πλήρως το ισχύον πλαίσιο.