Δελτια Τυπου

Επίσκεψη Στ. Γκίκα στο Κτηματολόγιο Κέρκυρας

 

Επίσκεψη στο Κτηματολόγιο Κέρκυρας πραγματοποίησε ο Βουλευτής Κέρκυρας της Νέας Δημοκρατίας Στέφανος Γκίκας όπου ενημερώθηκε από τον προϊστάμενο και Πρόεδρο των Συμβολαιογράφων, Κώστα Γιαννακούρη, για τα ζητήματα του Κτηματολογίου Κέρκυρας.

 

Ο Βουλευτής αντάλλαξε ευχές με τους υπαλλήλους, ενώ μετέφερε την βούληση της κυβέρνησης για ολοκλήρωση της κτηματογράφησης της Κέρκυρας στο συντομότερο δυνατό χρόνο.

 

Ο κ. Γκίκας αναφέρθηκε στην πρόσφατη επικοινωνία που είχε με τον Πρόεδρο της Κτηματολογίου Α.Ε. κ. Δημήτρη Σταθάκη ο οποίος τον ενημέρωσε ότι σε σύντομο χρόνο θα ολοκληρωθεί η διαδικασία τοποθέτησης  Διευθυντού στο Περιφερειακό Κατάστημα Κτηματολογίου της Κέρκυρας και ότι η σύμβαση για την Κτηματογράφηση υπεγράφη στις 6 Δεκεμβρίου 2022. Στο πλαίσιο αυτό αναμένεται η Κτηματογράφηση 313.000 δικαιωμάτων στην Κέρκυρα, ενώ οι αιτήσεις των πολιτών θα ξεκινήσουν τον Αύγουστο του 2023.

 

Τέλος ο Βουλευτής ανέφερε ότι ο  διαγωνισμός για την επιλογή του νέου κτιρίου που θα στεγαστεί το Κτηματολόγιο στην Κέρκυρα πρόκειται να προκηρυχθεί το πρώτο τρίμηνο του 2023.