Δελτια Τυπου

Επίσκεψη του Πολιτευτή της ΝΔ κ. Στέφανου Γκίκα στο Νομάρχη κ. Στέφανο Πουλημένο

Συνάντηση με τον Νομάρχη κ. Στέφανο Πουλημένο είχε τηνΠέμπτη 28 Μαΐου 2009, ο Πολιτευτής της ΝΔ κ. Στέφανος Γκίκας.Ο κ. Γκίκας ενημερώθηκε για ένα ευρύ φάσμα θεμάτων αρμοδιότητας της ΝΑΚ, καθώς και για την προετοιμασία της Νομαρχίας για την διαδικασία των Ευρωεκλογών και την ομαλή και έγκαιρη μετάδοση των αποτελεσμάτων.

Μετά την επίσκεψη ο κ. Γκίκας, έκανε τις ακόλουθες δηλώσεις:

«Επισκέφθηκα σήμερα τον κ. Νομάρχη, όπου με ενημέρωσε για διάφορα θέματα αρμοδιότητός του και βεβαίως για τις διαδικασίες και την προετοιμασία της Νομαρχίας για τις Ευρωεκλογές.

Ένα θέμα που συζητήσαμε εξαιρετικά σημαντικό είναι το θέμα των μικρών λιμανιών. Ειδικά για τα λιμάνια των Διαποντίων Νήσων και για το λιμάνι του Αγίου Στεφάνου. Η πρόθεση της Νομαρχίας, είναι στο αμέσως προσεχές διάστημα να προχωρήσει στην εκβάθυνση του λιμένος του Αγίου Στεφάνου και να δει θετικά και ορισμένες άλλες αιτήσεις για εκβαθύνσεις μικρών λιμανιών.

Θα ήθελα με την ευκαιρία να πω, ότι είναι πολύ σημαντικό το έργο το οποίο έχει κάνει η Νομαρχία τα τελευταία 2 χρόνια στον τομέα της σχολικής στέγης και της οδοποιίας. Ήδη μεγάλες παρεμβάσεις βρίσκονται αυτή τη στιγμή σε εξέλιξη, όπως τα έργα στην Εθνικής Αντιστάσεως, στην Εθνική Πέλεκα και πολλές άλλες παρεμβάσεις. Περίπου 35 εκ. Ευρώ έχουν διατεθεί μέχρι τώρα για οδοποιία και σχολική στέγη, που είναι ίσως το μεγαλύτερο ποσό που έχει διατεθεί σε μία περίοδο 2 ετών προς αυτήν την κατεύθυνση.

Θα ήθελα τέλος να πω, ότι το γενικότερο έργο το οποίο επιτελεί η Νομαρχία είναι εξόχως σημαντικό. Αναλαμβάνονται πολλές πρωτοβουλίες και προωθούνται λύσεις σε χρονίζοντα προβλήματα. Το είδαμε και πρόσφατα σε μία πολύ ωραία πρωτοβουλία για την ανάδειξη των κερκυραϊκών προϊόντων στο 1ο αυτό Φεστιβάλ κερκυραϊκών προϊόντων που εκτιμώ, ότι θα αποτελέσει θεσμό και θα μπορούμε να διαφημίσουμε τα προϊόντα μας και σε άλλες πόλεις της Ελλάδος. Είναι μία σημαντική πρωτοβουλία και αξίζουν συγχαρητήρια.»