Επαφές κ. Στέφανου Γκίκα με Συνεργάτες του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για το θέμα ενεργοποίησης δικαιωμάτων των Αγροτών

Ερωτηθείς από δημοσιογράφο σε χθεσινή ραδιοφωνική συνέντευξη για το θέμα της ενεργοποίησης των δικαιωμάτων των Αγροτών μας για λήψη επιδότησης από τον ΟΠΕΚΕΠΕ ο Πολιτευτής της ΝΔ κ. Στέφανος Γκίκας ανέφερε τα εξής:

«Από την πρώτη μέρα που δημιουργήθηκε το θέμα επικοινώνησα με αρμόδιους Υπηρεσιακούς Φορείς και Συνεργάτες του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Χατζηγάκη, οι οποίοι με διαβεβαίωσαν ότι η καταβολή της ενεργοποίησης των δικαιωμάτων για τους κατά κύριο επάγγελμα αγρότες, λόγω γραφειοκρατικής καθυστέρησης θα καταβληθεί μεν από τους ίδιους, αλλά μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα θα επιστραφούν τα χρήματα μέχρι και το τελευταίο ευρώ.

Θυμίζω ότι κατά κύριο επάγγελμα αγρότες είναι αυτοί που το μεγαλύτερο μέρος του εισοδήματός τους προέρχεται από αγροτική απασχόληση.

Να προσθέσω εδώ, ότι Συνεργάτες του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για το θέμα της φετινής αύξησης του ποσού που απαιτείται για την ενεργοποίηση των δικαιωμάτων μου δήλωσαν, ότι οι υπεύθυνοι είναι η ΠΑΣΕΓΕΣ και οι Ενώσεις Αγροτικών Συνεταιρισμών και ότι παρόλα αυτά θα υπάρξει επαφή του Υπουργείου με τις Αγροτικές Ενώσεις για το θέμα αυτό μέσα στην εβδομάδα. Άρα οι κατά κύριο επάγγελμα αγρότες δεν έχουν να φοβηθούν τίποτα αφού είναι ρητή η δέσμευση της Κυβέρνησης, ότι θα επιστρέψει τα ποσά της ενεργοποίησης πολύ σύντομα.

Να σημειώσουμε εδώ, ότι στον προϋπολογισμό του 2009 προβλέπεται κονδύλι ύψους 75 εκ. Ευρώ για την κάλυψη των εξόδων ενεργοποίησης των δικαιωμάτων.»

12-05-2009