Δελτια Τυπου

Επισκέψεις Στέφανου Γκίκα σε ΕΛΑΣ και Πυροσβεστική Υπηρεσία

Την έδρα των Υπηρεσιών της ΕΛ.ΑΣ και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στην Κέρκυρα, καθώς και το κτήριο του Α’ Πυροσβεστικού Σταθμού επισκέφθηκε το πρωί της Πέμπτης ο υποψήφιος Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Στέφανος Γκίκας, όπου είχε την ευκαιρία να συζητήσει και να ενημερωθεί από τους επικεφαλής των υπηρεσιών για τα ιδιαίτερα ζητήματα και προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Επίσκεψη σε ΕΛ.ΑΣ:

Ο Στέφανος Γκίκας στη συνάντηση που είχε με τους επικεφαλής της Ελληνικής Αστυνομίας στην Κέρκυρα και στα Ιόνια νησιά, εξήρε το  έργο τους γιατί εργαζόμενοι κάτω από αντίξοες συνθήκες λόγω υποστελέχωσης και έλλειψης σύγχρονου και επαρκούς εξοπλισμού, ανταποκρίνονται με επιτυχία στα επιχειρησιακά τους έργα, καθιστώντας την Κέρκυρα ασφαλή τουριστικό προορισμό.

Ο κ. Γκίκας τόνισε ότι αναγνωρίζει ότι εκκρεμούν πολλά ζητήματα που σχετίζονται με το εργασιακό περιβάλλον του αστυνομικού – όπως π.χ. το επίδομα παραμεθορίου για το οποίο με πρωτοβουλία του υπεβλήθη Ερώτηση στη Βουλή – και από την πλευρά του, ως Βουλευτής, θα εργαστεί προς την κατεύθυνση της ικανοποίησης των βασικών εξ αυτών. Τόνισε ότι η Νέα Δημοκρατία και προσωπικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στα θέματα της Ασφάλειας του Πολίτη και ανέφερε ως παράδειγμα την δέσμευση για 1500 νέες προσλήψεις Αστυνομικών.

Τέλος ο κ. Γκίκας συνεχάρη τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ για τις επιτυχίες τους στον πόλεμο κατά των ναρκωτικών που αποτελεί μέγιστη απειλή για τη νεολαία μας.

Επίσκεψη σε Πυροσβεστική Υπηρεσία:

Συνεχίζοντας τις επισκέψεις του, ο κ. Γκίκας, συναντήθηκε με τους επικεφαλής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στην Κέρκυρα, ενώ επισκέφτηκε τον Α’ ΠΣ και μίλησε στο προσωπικό. Εξήρε το έργο προσφοράς που επιτελούν οι άνδρες και οι γυναίκες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, τόσο στην προστασία του περιβάλλοντος με την κατάσβεση των δασικών υπηρεσιών, όσο και με την γενικότερη δράση τους.

Ο κ. Γκίκας τόνισε μεταξύ των άλλων ότι: «Αν και ο αριθμός ενάρξεων πυρκαγιών στις τελευταίες αντιπυρικές περιόδους βρίσκεται στο μέσο όρο, εν τούτοις έχουν περιοριστεί οι καμένες περιοχές και αυτό το οφείλουμε στους Πυροσβέστες, στον επαγγελματισμό τους και στην αυταπάρνηση που επιδεικνύουν. Παρά ταύτα οι ελλείψεις σε προσωπικό και εξοπλισμό είναι γνωστές και αποτελεί υποχρέωση της Πολιτείας να ενισχύσει το Πυροσβεστικό Σώμα.

Θέλω όμως να σταθώ ιδιαίτερα στον σχεδιασμό της Πυροσβεστικής για την προστασία του ιστορικού κέντρου της Κέρκυρας, που είναι ενταγμένο στην UNESCO ως Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς και να τονίσω ότι πέρα από τον σχεδιασμό οφείλει η Πολιτεία σε συνδυασμό με τις αυτοδιοικητικές αρχές να δει πολύ σοβαρά το θέμα και να παραχωρήσει τον κατάλληλο εξοπλισμό αλλά και ότι άλλο απαιτείται, για την προστασία του Μνημείου.

Τέλος, θα πρέπει να προχωρήσουν τα έργα για την μεταφορά του συνόλου των υπηρεσιών της Πυροσβεστικής στο νέο χώρο της Διοίκησης και θέλω άλλη μια φορά να θυμίσω την 3.5 γραμμών απάντηση, της κας Γεροβασίλη σε Ερώτησή μας στην Βουλή για την μεταφορά του Α’ ΠΣ, ότι (μετά από 4 χρόνια) το Υπουργείο ψάχνει να βρει ακόμη πόρους για το έργο… Σε κάθε περίπτωση το έργο θα δρομολογηθεί και θα εκτελεσθεί με την νέα κυβέρνηση.».