Δελτια Τυπου

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤ.ΓΚΙΚΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ ΤΗΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ

Ενημερωτική επίσκεψη στην Περιφερειακή Διοίκηση Ιονίων Νήσων της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Αρχιπύραρχο Ευθύμιο Γεωργακόπουλο, πραγματοποίησε σήμερα ο τ. Βουλευτής Κερκύρας της ΝΔ, Στέφανος Γκίκας.

 

Όπως ανέφερε ο κ. Γκίκας:

“Ο στόχος της σημερινής μου επίσκεψης ήταν διττός. Αφενός να ενημερωθώ για την τρέχουσα κατάσταση και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Υπηρεσία – με το δεδομένο όλων αυτών των πυρκαγιών που καλείται καθημερινά να αντιμετωπίσει – και αφετέρου να εκφράσω τον προβληματισμό μου για τις γενικότερες ελλείψεις σε επίγεια και κυρίως εναέρια μέσα, σε ειδικό εξοπλισμό, κλπ, θέμα που αφορά στην κεντρική κυβέρνηση.


Ξεκινώντας από το δεύτερο – που είναι πολύ ουσιαστικό -, θα έπρεπε ο κ. Τσίπρας να προσέξει ιδιαίτερα το Πυροσβεστικό Σώμα και τα ζητήματα Πολιτικής Προστασίας. Είναι απαράδεκτο π.χ. να μειώνεται αντί να αυξάνεται ο Προϋπολογισμός της Αεροπυρόσβεσης,  καθώς και της Πολιτικής Προστασίας, ή να μην προχωρεί το πρόγραμμα αντικατάστασης των εναερίων πυροσβεστικών μέσων που σήμερα τα περισσότερα αεροπλάνα είναι καθηλωμένα λόγω βλαβών.
Απορίας άξιο είναι επίσης το γεγονός ότι ούτε τα κονδύλια για ανταλλακτικά δεν ενέκρινε η κυβέρνηση του κ. Τσίπρα για την επισκευή των “Καναντέρ”, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να αντιμετωπισθούν επιτυχώς πολλές από τις καταστροφικές πυρκαγιές των τελευταίων εβδομάδων. Ας μην ξεχνάμε ότι ο κ. Τσίπρας συμπληρώνει σε λίγο 3 χρόνια στην εξουσία και οι δικαιολογίες δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτές…


Σε ότι αφορά στο πρώτο ζήτημα, ενημερώθηκα από τον κ. Περιφερειάρχη για τον ασυνήθιστο αριθμό και την κλίμακα δυσκολίας των πυρκαγιών στην Κέρκυρα και στα Ιόνια Νησιά φέτος, καθώς και για τον επιχειρησιακό σχεδιασμό πρόληψης και καταστολής των πυρκαγιών.
Γεγονός είναι ότι τουλάχιστον στην Κέρκυρα, παρά τον μεγάλο αριθμό πυρκαγιών οι καμένες εκτάσεις είναι σχετικά περιορισμένες.
Τόνισα στον κ. Γεωργακόπουλο και παράλληλα τον ευχαρίστησα, για τις υπεράνθρωπες προσπάθειες που καταβάλλει το προσωπικό – όλων των βαθμίδων – της ΠΥ Κέρκυρας και τον ζήλο που επιδεικνύει για την επιτυχή αντιμετώπιση των πυρκαγιών. Και μάλιστα παρά τις ελλείψεις, σε εξοπλισμό, μέσα, δίκτυο κρουνών, μη ύπαρξη προσβάσιμων αγροτικών δρόμων, κλπ.

Ανέφερα τέλος ότι η ΝΔ βρίσκεται  στο πλευρό των Πυροσβεστών μας για την προώθηση των δικαίων αιτημάτων τους.”