Εφ’ όλης της Ύλης Συνάντηση του Στ. Γκίκα με τον Υπουργό Τουρισμού Χ. Θεοχάρη

Συνάντηση με τον Υπουργό Τουρισμού, Χάρη Θεοχάρη, πραγματοποίησε σήμερα στην Αθήνα ο Βουλευτής Κέρκυρας της Νέας Δημοκρατίας, Στέφανος Γκίκας.

Βασικό θέμα συζήτησης απετέλεσε η νέα νομοθετική πρωτοβουλία του Υπουργείου Τουρισμού για τη δημιουργία Destination Management Organizations (DMO), δηλαδή Οργανισμών Διαχείρισης και Προώθησης Προορισμών. Σε αυτό το πλαίσιο η Π.Ε. Κέρκυρας θα αποτελέσει κύριο τόπο προώθησης DMO, καθώς η Κέρκυρα ανήκει στις μεγαλύτερες τουριστικές περιοχές της Χώρας και είναι παγκοσμίως γνωστός τουριστικός προορισμός.

Παράλληλα, ο κ. Γκίκας ζήτησε και εξασφάλισε την συμπερίληψη της Κέρκυρας στον κατάλογο των πέντε κορυφαίων τουριστικών προορισμών της χώρας όπου υπάρχει άμεση ανάγκη δρομολόγησης σημαντικών έργων υποδομής. Το Υπουργείο Τουρισμού θα καταθέσει πρόταση προς το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, ώστε έργα υποδομής των εν λόγω τουριστικών προορισμών, συμπεριλαμβανομένης της Κέρκυρας, να ενταχθούν στο Ταμείο Ανάκαμψης. Κατά αυτό τον τρόπο η διαδικασία υλοποίησης των έργων θα μπορέσει να γίνει πιο γρήγορα, καθώς τα χρήματα θα είναι εξασφαλισμένα.

Σε ότι αφορά στην προβολή της Χώρας στην νέα τουριστική καμπάνια του Υπουργείου Τουρισμού και του ΕΟΤ για το 2021, ο Στέφανος Γκίκας ζήτησε να προβλεφθεί διακριτή θέση για την Κέρκυρα, έτσι ώστε να ενισχυθεί το τουριστικό ρεύμα προς τον Νομό.  

Ο Βουλευτής μετέφερε στον κ. Θεοχάρη επιπλέον τον προβληματισμό που επιφέρουν τα συνεχιζόμενα lockdown σε φορείς της Κέρκυρας. Συζητήθηκαν επίσης οι προοπτικές για το άνοιγμα της ερχόμενης τουριστικής σεζόν, μετά την Άνοιξη, καθώς η πανδημία συνεχίζει να δυσχεραίνει την ταξιδιωτική δραστηριότητα αλλά και την λειτουργία των επιχειρήσεων. 

Συζητήθηκε επιπροσθέτως το ζήτημα της μη πληρωμής των προβλεπομένων δόσεων από  μεγάλους Tour Operators προς τις τουριστικές επιχειρήσεις.  Ο Στέφανος Γκίκας ζήτησε την παρέμβαση του Υπουργού, ώστε να αρθεί το πρόβλημα. 

Ο κ. Γκίκας ενημέρωσε επιπλέον τον Υπουργό για τον προγραμματιζόμενο διαγωνισμό για την παραχώρηση του τουριστικού λιμένος Μπενιτσών από τον Δήμο Κεντρικής Κέρκυρας σε ιδιώτη.  Ζήτησε ωστόσο, να προβλεφθεί παράταση της παραχώρησης από το Υπουργείο Τουρισμού προς τον Δήμο Κεντρικής Κέρκυρας τουλάχιστον για μία 20ετία ακόμη. Αντίστοιχη διαδικασία θα ακολουθηθεί για τον τουριστικό λιμένα Παλαιοκαστρίτσας.

Τέλος, ο Βουλευτής και ο Υπουργός συζήτησαν για την λειτουργία της Σχολής Ξεναγών της Κέρκυρας, αξιολογώντας θετικά το τεράστιο ενδιαφέρον που υπήρξε για την φοίτηση σε αυτή. Η επιστροφή της Κέρκυρας στον εκπαιδευτικό τουριστικό χάρτη αποτελεί την  ικανοποίηση ενός χρόνιου αιτήματος της τοπικής κοινωνίας η οποία είναι άκρως ελπιδοφόρα. Στο πλαίσιο αυτό το Στέφανος Γκίκας έκανε ειδική αναφορά, ευχαριστώντας τον πρώην Υφυπουργό Τουρισμού Μάνο Κόνσολα για την συνεισφορά του.