Η Αλβανία κάνει ότι μπορεί για να μην εισέλθει στην ΕΕ

Με αφορμή την κατεδάφιση τουριστικών κτισμάτων – περιουσιακών στοιχείων oμογενών μας στους Δρυμάδες Β. Ηπείρου από τις Αλβανικές Αρχές, ο τ. Βουλευτής της ΝΔ Στέφανος Γκίκας, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

“Φοβούμαι ότι η Αλβανική κυβέρνηση με το να αμφισβητεί το ιδιοκτησιακό καθεστώς και να κατεδαφίζει περιουσίες που ανήκουν σε μέλη της Ελληνικής Μειονότητος, χωρίς μάλιστα να περιμένει να τελεσιδικήσουν οι δικαστικές αποφάσεις, δεν αντιλαμβάνεται την σοβαρότητα και τις επιπτώσεις των πράξεών της, κυρίως στο ζήτημα της ενταξιακής της πορείας προς την Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ).

Όπως γνωρίζουμε η προστασία των μειονοτικών δικαιωμάτων, η οποία συνδέεται ρητά με την προστασία των περιουσιακών δικαιωμάτων των μελών των μειονοτήτων, έχουν τεθεί από το Συμβούλιο Υπουργών της ΕΕ ως βασικές προϋποθέσεις για την εκκίνηση των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Αλβανίας.

Δυστυχώς τις τελευταίες μέρες οι αλβανικές αρχές κατεδαφίζουν στις Δρυμάδες Χειμάρρας, αριθμό τουριστικών ακινήτων που ανήκουν σε μέλη της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας, παραβιάζοντας κάθε έννοια Δικαίου και αγνοώντας τις αποφάσεις του Συμβουλίου Υπουργών της ΕΕ.

Οι ενέργειες αυτές θα πρέπει να απαντηθούν αποφασιστικά τόσο από την Ελληνική πλευρά, όσο φυσικά και από την ΕΕ.

Η Αλβανία τελικά κάνει ότι μπορεί για να μην εισέλθει στην ΕΕ….”