Η ανευθυνότητα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ συνεχίζεται και βλάπτει την Χώρα.

Την Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2016, ο πρ. Βουλευτής Κερκύρας της ΝΔ, Στέφανος Γκίκας, προέβη σε δηλώσεις κυρίως για το ζήτημα της εμπλοκής που παρατηρείται στην διαπραγμάτευση της κυβέρνησης με τους Θεσμούς που οδηγεί στην σοβαρή καθυστέρηση της δεύτερης αξιολόγησης, εξαιτίας των άστοχων κυβερνητικών χειρισμών.
Οι δηλώσεις παρατίθενται κατωτέρω:
«Η ανευθυνότητα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ συνεχίζεται και βλάπτει την χώρα. Με τον ερασιτεχνισμό που την διακρίνει, “κατάφερε” να επαναφέρει τα σενάρια για Grexit, βυθίζοντας παράλληλα την αξιοπιστία της χώρας στα επίπεδα του Ιουλίου του 2015 και δημιουργώντας μια νέα, αχρείαστη κρίση, όπως συνάγεται από το αρνητικό κλίμα στο χθεσινό Euro-working-group, αλλά και από τα δημοσιεύματα του διεθνούς τύπου. Και όλα αυτά γιατί δεν τήρησε ούτε τους τύπους, ούτε τα συμπεφωνημένα, στις όποιες διαπραγματεύσεις έκανε με τους δανειστές, και αναφέρομαι στην πρόθεσή της να δώσει το πενιχρό επίδομα στους χαμηλοσυνταξιούχους, την ώρα που τους κόβει το 50% του ΕΚΑΣ, ενώ έχει ήδη προχωρήσει σε τριπλάσιες μειώσεις συντάξεων από το επίδομα που τους δίνει.
Πριν από δύο χρόνια η τότε κυβέρνηση είχε δώσει αντίστοιχο κοινωνικό μέρισμα, χωρίς κανένα παρατράγουδο και χωρίς καμία αρνητική επίπτωση. Τώρα η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, υπό το βάρος της δημοσκοπικής κατάρρευσης και μόλις λίγες μέρες πριν το κόψιμο του ΕΚΑΣ από τους συνταξιούχους, σκαρφίστηκε το τέχνασμα με το επίδομα το οποίο βάφτισε δολίως «13η σύνταξη», μπας και σταματήσει την κατρακύλα των κομμάτων της συγκυβέρνησης.
Όμως εισέπραξε την αντίδραση των δανειστών και έγινε έτσι εκ νέου ο κ. Τσίπρας ο αναξιόπιστος εταίρος της Ευρώπης. Και τούτο διότι στο Μνημόνιο, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ είχε συμφωνήσει να διαθέσει το όποιο πλεόνασμα – αφού θα επιβεβαιωνόταν επισήμως τον Μάρτιο του 2017 – είτε για τους φτωχούς, με τη μορφή του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος, είτε για κάλυψη των ληξιπρόθεσμων οφειλών του κράτους προς τους πολίτες, ή τέλος για την καταβολή των εκκρεμών συντάξεων των πολιτών.
Τι έκανε ο κ. Τσίπρας? Χωρίς να συνεννοηθεί με κανέναν, εξήγγειλε αυτό το επίδομα – το οποίο μάλιστα δεν έχει ούτε εισοδηματικά, ούτε περιουσιακά κριτήρια – δυναμίτισε την διαπραγμάτευση, δεν έκλεισε την δεύτερη αξιολόγηση με αποτέλεσμα να «παγώσουν» οι αποφάσεις για το χρέος του Eurogroup της 5ης Δεκεμβρίου 2016, να μην ενταχθούμε στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ και να τίθενται πλέον εν αμφιβόλω οι λίγες θετικές προβλέψεις του προϋπολογισμού του 2017.
Και το κυριότερο, υποχρεώνεται να «ανακρούσει πρύμναν», αφού το επίδομα δίδεται εφάπαξ και όχι για τουλάχιστον δύο χρόνια όπως υποσχέθηκε, ενώ ζητούνται από την Ελληνική κυβέρνηση να πάρει ισοδύναμα μέτρα αντίστοιχου ύψους, σε περίπτωση τυχόν αποκλίσεων. «Βατερλώ» όπως είπε και ο δικός τους κ. Βαρουφάκης…
Η Πατρίδα μας σήμερα, χρειάζεται ένα ρεαλιστικό σχέδιο ανάπτυξης και εξόδου από την κρίση, το οποίο θα εφαρμοστεί με όρους εθνικής αξιοπρέπειας και υπευθυνότητας και τούτο μόνον μια νέα ισχυρή κυβέρνηση με Πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη μπορεί να επιτύχει.»