Η Γενοκτονία των Ποντίων αδιάψευστο στοιχείο της σκληρότητας της τουρκικής πολιτικής πέραν κάθε εννοίας Διεθνούς Δικαίου

Στην εκδήλωση μνήμης για την Γενοκτονία των Ποντίων που διοργάνωσε η Εύξεινος Λέσχη Ποντίων Κέρκυρας παραβρέθηκε ο Αναπληρωτής Τομεάρχης Εθνικής Άμυνας της Νέας Δημοκρατίας, Στέφανος Γκίκας.

Στον σύντομο χαιρετισμό του ο κ. Γκίκας συνεχάρη τον Πρόεδρο την Ενώσεως, κ. Γιώργο Αμοιρίδη, για την πραγματοποίηση των εκδηλώσεων και υπογράμμισε ότι η διατήρηση της ιστορικής μνήμης είναι απαραίτητη για το Έθνος μας, ειδικότερα σήμερα, που η χώρα μας απειλείται από την οικονομική κρίση και το φάσμα της χρεοκοπίας.

Ο κ. Γκίκας τόνισε χαρακτηριστικά: «Αν παρατηρήσει κανείς το εύρος των εξοπλισμών της Τουρκίας, ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια, καθώς και την ρητορική των Τούρκων αξιωματούχων, βγάζει αβίαστα το συμπέρασμα ότι η Τουρκία έχει αναχθεί σε περιφερειακή δύναμη και απαιτεί πλέον ρόλο κυρίαρχου στην ευρύτερη γεωπολιτική μας περιοχή. Ειδικότερα σήμερα, παρότι βρισκόμαστε σε αδύναμη θέση οικονομικά, δεν θα πρέπει να επιτρέψουμε την «επέκταση» της τουρκικής επιρροής εις βάρος των Εθνικών κυριαρχικών μας δικαιωμάτων.

Η Γενοκτονία των Ποντίων 90 χρόνια πριν, ο αφανισμός του Μικρασιατικού Ελληνισμού, η Γενοκτονία των Αρμενίων, η εισβολή στην Κύπρο αποτελούν αδιάψευστα στοιχεία της σκληρότητος της τουρκικής πολιτικής πέραν κάθε εννοίας του Διεθνούς Δικαίου.»

Καταλήγοντας ο κ. Γκίκας αναφέρθηκε στις πολυσχιδείς δραστηριότητες της Ευξείνου Λέσχης Ποντίων Κέρκυρας ευχόμενος καλή συνέχεια και ευόδωση των προσδοκιών και δραστηριοτήτων της.

Τέλος ευχήθηκε το αποτέλεσμα των εκλογών της 17ης Ιουνίου 2012 να δώσει την δυνατότητα βιώσιμης κυβέρνησης, η οποία θα οδηγήσει τη χώρα ασφαλώς έξω από το τούνελ της κρίσης διατηρώντας βεβαίως τον Ευρωπαϊκό προσανατολισμό της χώρας και παραμένοντας στη ζώνη του Ευρώ, που αποτελεί στρατηγική επιλογή.