Δελτια Τυπου

Η Ελληνική Πολιτεία θα συνεχίσει να στέκεται αρωγός στις προσπάθειες της ΟΜΟΝΟΙΑΣ και της Ελληνικής Μειονότητας

Επίσκεψη στην Χιμάρα πραγματοποίησε ο πρ. Βουλευτής Κερκύρας της ΝΔ, Στέφανος Γκίκας προκειμένου να παρευρεθεί στην τελετή εγκαινίων των νέων γραφείων της ΟΜΟΝΟΙΑΣ (Παράρτημα Χιμάρας) και στην Κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας της Οργάνωσης.

Ο κ. Γκίκας στον χαιρετισμό του, αφού ευχαρίστησε για την πρόσκληση, εξέφρασε την συγκίνησή του που επισκέπτεται την ιστορική Χιμάρα και ανέφερε ότι η Ελληνική Μειονότητα είναι εκεί, ενωμένη και ισχυρή, διεκδικώντας το αυτονόητο από το Αλβανικό Κράτος, ήτοι τον σεβασμό των Διεθνών Συνθηκών και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, το σεβασμό των μειονοτήτων και των περιουσιών τους και φυσικά του Ευρωπαϊκού κεκτημένου….
Επεσήμανε ότι η Ελλάδα επιθυμεί σχέσεις συνεργασίας και καλής γειτονίας με την Αλβανία, αλλά ότι οι συχνές εμπρηστικές δηλώσεις Αλβανών αξιωματούχων για τους Τσάμηδες, για τις θαλάσσιες ζώνες στα Διαπόντια Νησιά, κλπ, δεν βοηθούν στην εμπέδωση του καλού κλίματος. Υπογράμμισε δε ότι η Ελληνική Πολιτεία θα συνεχίσει να στέκεται αρωγός στις προσπάθειες της ΟΜΟΝΟΙΑΣ και της Ελληνικής μειονότητας, πάντα σύμφωνα με το Διεθνές και Ευρωπαϊκό Δίκαιο.
Εξέφρασε τέλος την ευχή να υπάρχει μια ενιαία και ενωτική φωνή από την Ελληνική μειονότητα και να ευοδωθούν οι στόχοι και οι επιδιώξεις της Οργάνωσης για το 2017.
Στην τελετή των εγκαινίων παραβρέθηκαν επίσης η Πρέσβης της Ελλάδος στα Τίρανα κα Ελένη Σουρανή, ο ομογενής Βουλευτής του ΚΕΑΔ κ. Βαγγέλης Ντούλες, ο Γενικός Πρόεδρος της ΟΜΟΝΟΙΑΣ κ. Λεωνίδας Παππάς, ο Πρόεδρος της ΟΜΟΝΟΙΑΣ Χιμάρας κ. Φρέντυ Μπελέρης, ο πρ. Αντιπεριφερειάρχης Κέρκυρας κ. Χρήστος Σκούρτης, ο Πρόεδρος και Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Βορειοηπειρωτών Κέρκυρας κκ Βασίλης Δημητρίου και Θανάσης Δελλής, και πολλοί ομογενείς.