Η εξαπάτηση των Ελλήνων πολιτών, δεν έχει τέλος.
Τρίτη, 07 Ιούνιος 2016
Με αφορμή την «βροχή» τροπολογιών, διατάξεων και ρυθμίσεων της τελευταίας στιγμής, που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ εισάγει στην Βουλή, ο πρ. Βουλευτής Κερκύρας της ΝΔ, Στέφανος Γκίκας, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Θα περίμενε κανείς ότι η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, μετά και την λαϊκή κατακραυγή, θα βελτίωνε κάποιες από τις ρυθμίσεις «λαιμητόμο» που πρόσφατα ψήφισε. Αντ’ αυτού, κάνει ακριβώς το αντίθετο. Μέσα από ένα πλήθος τροπολογιών, «διορθώνουν» μεν, αλλά επί το δυσμενέστερον τους πρόσφατα ψηφισμένους νόμους. Η εξαπάτηση των Ελλήνων πολιτών από τον κ. Τσίπρα, δεν έχει τέλος. Συγκεκριμένα, με τις διατάξεις που ενσωματώθηκαν τις προηγούμενες δύο μέρες με τις “νυχτερινές” τροπολογίες:
Πρώτον, αυξάνεται το ύψος των δημοσιονομικών μέτρων που θα πρέπει να ληφθούν με την ενεργοποίηση του ‘’κόφτη’’, αφού αυτά θα πρέπει να υπολογίζονται πλέον σε «καθαρή» και όχι σε ‘’μικτή βάση’’. Πολύ απλά, αυτό σημαίνει ότι η ενεργοποίηση του ‘’κόφτη’’ θα συνοδεύεται από μεγαλύτερες περικοπές μισθών και συντάξεων.
Δεύτερον, καταργείται το πλαφόν στην αύξηση κυμαινόμενου επιτοκίου εξυπηρετούμενων επιχειρηματικών δανείων τα οποία πωλούνται από τις τράπεζες στα funds, επιβαρύνοντας τους δανειολήπτες.
Τρίτον, περικόπτεται το ΕΚΑΣ μέσα στο 2017, για εκατοντάδες χιλιάδες δικαιούχους.
Τέταρτον, μειώνεται η σύνταξη του Δημοσίου λόγω αλλαγής στον τρόπο υπολογισμού της.
Πέμπτον, μειώνεται το εφάπαξ για τους αυτοαπασχολούμενους επίσης λόγω αλλαγής του τρόπου υπολογισμού του.
Και έκτον, αυξάνεται ο συμπληρωματικός ΕΝΦΙΑ στα μη ιδιοχρησιμοποιούμενα ακίνητα των Ανωνύμων Εταιριών Επενδύσεων σε Ακίνητη Περιουσία (ΑΕΕΑΠ), και μάλιστα αναδρομικά.
Και σαν να μην έφθαναν αυτά, χθες, με νέα τροπολογία, η κυβέρνηση αναιρεί και τις τελευταίες κόκκινες γραμμές της, αφού δεν εξαιρούνται πλέον τα δάνεια με την εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου από την πώληση σε funds και επίσης για τα δάνεια που έχουν εγγύηση ή προσημείωση την πρώτη κατοικία αξίας έως 140.000 ευρώ, επιτρέπεται η ανάθεση της διαχείρισης.
Η απόλυτη δε ειρωνεία είναι, ότι ο κ. Τσίπρας, μιλώντας χθες στο Υπουργικό Συμβούλιο επανέλαβε ανερυθρίαστα ότι «δεν κάνουμε πίσω από τις κόκκινες γραμμές μας». Τι να πω, ας το κρίνουν οι πολίτες, από το «Πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης» του Ιανουαρίου του 2015, πήγαμε στο «Παράλληλο Πρόγραμμα» του Σεπτεμβρίου του 2015, για να καταλήξουμε στις σημερινές «Συμφωνίες Υποτέλειας», στο «Υπερταμείο», στον «κόφτη» και στην ανελέητη φοροκαταιγίδα. Ντροπή!