Δελτια Τυπου

Η Μαρίνα Μπενιτσών εντάσσεται στον ευρύτερο Σχεδιασμό για να καταστεί η Κέρκυρα Κέντρο Θαλάσσιου Τουρισμού

Χαιρετισμό απηύθυνε ο Βουλευτής Κέρκυρας της Νέας Δημοκρατίας, Στέφανος Γκίκας, κατά τα σημερινά εγκαίνια του τουριστικού καταφυγίου τουριστικών σκαφών στις Μπενίτσες.

Ο Στέφανος Γκίκας, ευχαρίστησε όλους όσους συνέβαλαν την τελευταία 15ετία στην υλοποίηση του έργου. Πρόκειται για μία δημόσια επένδυση συνολικής αξίας 5 εκατ. Ευρώ, όπου τα έργα στη θαλάσσια ζώνη ολοκληρώθηκαν το 2006, ενώ τα χερσαία έργα το 2010. Ωστόσο, όπως διαπίστωσε, χρειάστηκαν να περάσουν άλλα 11 ολόκληρα χρόνια, προκειμένου να αναλάβει ιδιώτης την μαρίνα Μπενιτσών «και να γίνει αυτό το κόσμημα που βλέπουμε σήμερα», όπως είπε χαρακτηριστικά.

Ο Βουλευτής σημείωσε επιπλέον ότι η μαρίνα Μπενιτσών μαζί με τις μαρίνες Γουβιών, Λευκίμμης, Mega Yacht, «Καφέ Γυαλί» και Ημερολιάς εντάσσονται στον ευρύτερο σχεδιασμό των Υπουργείων Τουρισμού και Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, καθώς και του ΤΑΙΠΕΔ, ώστε η Κέρκυρα να καταστεί κέντρο Θαλάσσιου Τουρισμού στην ευρύτερη περιοχή της Αδριατικής και της Ανατολικής Μεσογείου. Πρόκειται για προεκλογική δέσμευση η οποία έχει την έγκριση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και υλοποιείται σταδιακά.