Δελτια Τυπου

Η μόνη διέξοδος για τον κ. Μουζάλα και την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ είναι η παραίτηση

Πέμπτη, 17 Μάρτιος 2016
Δηλώσεις με αφορμή τη δήλωση του Υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής Ιωάννη Μουζάλα, ο οποίος μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ αποκάλεσε τα Σκόπια «Μακεδονία», παραχώρησε ο πρ. Βουλευτής Κερκύρας της ΝΔ, Στέφανος Γκίκας.

Συγκεκριμένα, ο κ. Γκίκας υπογράμμισε τα εξής:

«Μετά τις ανιστόρητες δηλώσεις του Υπουργού Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Φίλη για την Γενοκτονία των Ποντίων, ήλθε χθες η απίστευτη δήλωση ενός άλλου Υπουργού της κυβέρνησης Τσίπρα, του κ. Μουζάλα, ο οποίος ανερυθρίαστα αποκάλεσε τα Σκόπια «Μακεδονία», τινάζοντας στον αέρα την διαχρονική εθνική πολιτική για το Σκοπιανό και δίνοντας – δυστυχώς – «τροφή» στην κυβέρνηση των Σκοπίων, σε μια εξαιρετικά δύσκολη περίοδο για την χώρα μας και τα εθνικά μας ζητήματα.

Βεβαίως ο κ. Μουζάλας, δεν ευθύνεται μόνον για την ανεπίτρεπτη αυτή δήλωση. Ευθύνεται κυρίως για το «μπάχαλο» στο προσφυγικό, για την παντελή απουσία του κράτους στην Ειδομένη, για το «αλαλούμ» στα Ελληνοσκοπιανά σύνορα, για σειρά ατυχών δηλώσεων, του τύπου «οι πρόσφυγες θα μείνουν εδώ 2-3 χρόνια» κλπ. κλπ.

Πλέον η μόνη διέξοδος για τον κ. Μουζάλα και την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ είναι η παραδοχή της παταγώδους αποτυχίας στην διαχείριση του Προσφυγικού – Μεταναστευτικού, αλλά και όλων των μειζόνων θεμάτων – οικονομικών, κοινωνικών, εθνικών – και η παραίτηση.

Η χώρα δεν αντέχει ούτε άλλα «αριστερά» πειράματα, ούτε άλλους «ιδεοληπτικούς» ερασιτεχνισμούς.»