Η νέα καταμέτρηση έδωσε τελικό αποτέλεσμα διαφοράς υπέρ μου, 52 ψήφων

Με αφορμή δημοσιεύματα σε μερίδα Κερκυραϊκών ΜΜΕ, ο Στέφανος Γκίκας έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Επειδή κάποιοι δημοσιογράφοι αμφισβητούν ακόμη και την συγγραφική μου δεινότητα, ή τον πολιτικό μου πολιτισμό, εμπρός στην αγωνία τους μήπως και καταλάβω την βουλευτική έδρα, επιθυμώ να τους πληροφορήσω ότι από την (ημιτελή) αυτή διαδικασία της επανακαταμέτρησης, η οποία σημειωτέον έγινε αρκετά βιαστικά, και μετά την πολύωρη επεξεργασία των στοιχείων, προέκυψε ότι τουλάχιστον 92 ψηφοδέλτια δεν έπρεπε να προσμετρηθούν, υπέρ του συνυποψηφίου μου κ. Νίκου Δένδια.

Η νέα καταμέτρηση έδωσε τελικό αποτέλεσμα διαφοράς υπέρ μου, 52 ψήφων (ΓΚΙΚΑΣ 4431, ΔΕΝΔΙΑΣ 4379), και επειδή υπάρχουν πολλές περιπτώσεις κατάφορης παραβίασης της εκλογικής διαδικασίας στο στάδιο της εξαγωγής των ψήφων υπέρ των υποψηφίων [πχ. ψηφοδέλτια που ανέγραφαν «ουδείς σταυρός», προσμετρήθηκαν υπέρ του συνυποψηφίου μου, ψηφοδέλτια με γραμμές, σύμβολα, μουτζούρε, κλπ., προσμετρήθηκαν υπέρ του συνυποψηφίου μου, σε αριθμό τμημάτων ευρέθησαν περισσότερα σταυρωμένα ψηφοδέλτια από ότι έλαβε ο συνυποψήφιός μου, ή ευρέθησαν λιγότερα ψηφοδέλτια απ’ ότι είχε ανακοινώσει η Περιφέρεια, δισταυρίες προσμετρήθηκαν υπέρ του συνυποψηφίου μου, ψηφοδέλτια χωρίς αρίθμηση προσμετρήθηκαν υπέρ του συνυποψηφίου μου, άκυρα ψηφοδέλτια αριθμήθηκαν ως συνέχεια της αρίθμησης των εγκύρων κλπ., κλπ.], δηλώνω ότι θα εξαντλήσω την δυνατότητα που μου παρέχει η Ελληνική νομοθεσία, καταφεύγοντας στο Εκλογοδικείο.

Επίσης θα παρακαλούσα τους δημοσιογράφους του Τ/Σ Corfu Channel, να μην παραλείπουν να διευκρινίζουν, ότι οι ανακοινώσεις περί «αύξησης της διαφοράς κατά την επανακαταμέτρηση», αφορούν αποκλειστικά εκτιμήσεις συνεργατών του πολιτικού γραφείου του κ. Δένδια. Παρακαλώ τέλος να μην με εμπλέκουν με υποψήφιους του κ. Καμμένου που προσήλθαν στο Πρωτοδικείο για να αιτήσουν δική τους επανακαταμέτρηση.»