Δελτια Τυπου

Η ΝΔ, ως δύναμη ευθύνης και προοπτικής θα εξαντλήσει τις συνταγματικές δυνατότητες, προκειμένου να σχηματίσει Κυβέρνηση

Δευτέρα, 24 Αύγουστος 2015
Μετά τις τελευταίες πολιτικές εξελίξεις, την παραίτηση του Πρωθυπουργού κ. Τσίπρα και την ανακοίνωση εκλογών, ο Βουλευτής Κέρκυρας της Νέας Δημοκρατίας κ. Στέφανος Γκίκας πρόεβη στην ακόλουθη δήλωση προς τα τοπικά ΜΜΕ, στην οποία αναφέρει:

«Σήμερα, ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολιτεύσεως και Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Βαγγέλης Μεϊμαράκης, έλαβε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας τη διερευνητική εντολή για να σχηματίσει Κυβέρνηση, κάνοντας μια ύστατη προσπάθεια, ώστε να δημιουργηθεί Κυβέρνηση από την παρούσα Βουλή και να οδηγηθεί η χώρα στην πολιτική ομαλότητα και ασφάλεια.

Η κίνηση του κ. Τσίπρα την παρούσα χρονική συγκυρία, να «σπρώξει» τη χώρα σε εκλογές, δραπετεύοντας ουσιαστικά από τα προβλήματα και παραιτούμενος μπροστά στο δύσκολο έργο της ανασυγκρότησης της χώρας, μόνο αρνητικές συνέπειες έχει για την Πατρίδα μας.

Η Νέα Δημοκρατία, ως δύναμη ευθύνης και προοπτικής θα εξαντλήσει τις συνταγματικές δυνατότητες, προκειμένου να σχηματίσει Κυβέρνηση. Όμως, θα πρέπει οι πολίτες, και βεβαίως οι πολίτες της Κέρκυρας, των Παξών και των Διαποντίων Νήσων να κατανοήσουν ότι όλους αυτούς του μήνες, ζήσαμε, σε πραγματικό χρόνο, μια Κυβέρνηση η οποία δεν μπόρεσε να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων, εξαπάτησε τον Ελληνικό λαό, και πριν και μετά τις εκλογές του Ιανουαρίου 2015, και μέσα σε 7 μήνες γύρισε την οικονομία μας 5 χρόνια πίσω. Μας «φέσωσε» με 35 δις Ευρώ που καλούνται όλοι οι Έλληνες, αυτή τη στιγμή, να πληρώσουν, ενώ παράλληλα διέλυσε και το ίδιο του το κόμμα.

Το πιο περίεργο όμως είναι ότι, μετά την Συμφωνία που 222 Βουλευτές από τους 300, στήριξαν, ο κ. Τσίπρας θεώρησε σωστό να παραιτηθεί! Και η ερώτηση που του υποβάλλουμε όλοι εμείς, της Νέας Δημοκρατίας, αλλά και όλοι οι πολίτες είναι η εξής:

«Αφού κ Τσίπρα 222 Βουλευτές στήριξαν αυτή τη Συμφωνία, γιατί μας πάτε σε εκλογές; Με τις εκλογές δηλαδή του Σεπτεμβρίου, τι θα αλλάξει; Με ποιους θα συζητήσετε; Με ποιους θα κυβερνήσετε, αν θα είστε -που δεν θα είστε- πρώτο κόμμα; Ποιοι είναι εκείνοι με τους οποίους θα συνεργαστείτε; Κι αν θεωρείτε ότι μπορείτε να το κάνετε μετά τις εκλογές, γιατί δεν μπορείτε να το κάνετε τώρα; 222 Βουλευτές που είπαν Ναι στη Συμφωνία, θεωρείτε ότι δεν είναι αρκετοί;»

Άρα λοιπόν, είναι ξεκάθαρο ότι ο κ. Τσίπρας, αυτή τη στιγμή, εξυπηρετεί σκοπιμότητες και συμφέροντα. Θα μας δοθεί λοιπόν, η δυνατότητα προϊόντος του προεκλογικού χρόνου να διερευνήσουμε τις σκοπιμότητες και τα συμφέροντα αυτά, και να τα πούμε στον Ελληνικό λαό.

Για την ώρα, η προσπάθεια είναι, ο Β. Μεϊμαράκης, ο έμπειρος αυτός πολιτικός που είναι αποδεκτός από τη βάση της Νέας Δημοκρατίας και όχι μόνο, να δημιουργήσει μια Κυβέρνηση από την παρούσα Βουλή, που θα βγάλει τη χώρα από τη δύσκολη κατάσταση στην οποία έχει περιπέσει από τους λανθασμένους χειρισμούς του κ. Τσίπρα».