Δελτια Τυπου

Η πολιτική ομαλότητα μπορεί να επιτευχθεί μόνο με εκλογές…

Με αφορμή την απόφαση «κόλαφο» του Συμβουλίου της Επικρατείας που έκρινε αντισυνταγματικό τον Νόμο Παππά για τις τηλεοπτικές άδειες, ο τ. Βουλευτής (ΝΔ) Κερκύρας κ. Στέφανος Γκίκας, μιλώντας σε τοπικά ΜΜΕ, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας που έκρινε αντισυνταγματικό τον Νόμο Παππά, συνιστά ήττα και ηχηρό «χαστούκι» για την αυταρχική και αλαζονική κυβέρνηση του κ. Τσίπρα. Η Νέα Δημοκρατία αισθάνεται απολύτως δικαιωμένη γιατί έγκαιρα είχε επισημάνει την αντισυνταγματικότητα του Νόμου Παππά. Όλοι συμφωνούσαμε ότι θα έπρεπε να ρυθμιστεί το ραδιοτηλεοπτικό πεδίο, αλλά μέσω του Ε.Σ.Ρ., όπως προβλέπει το Σύνταγμα και όχι αυθαίρετα όπως αποφάσισε η κυβέρνηση δίνοντας μόνον 4 άδειες και σπρώχνοντας χιλιάδες ανθρώπους στην ανεργία.
Ο Νόμος Παππά αποτελεί πια παρελθόν και καλά θα κάνει η κυβέρνηση να σεβαστεί την Δικαιοσύνη, γιατί οι χθεσινοβραδινές λαϊκίστικες δηλώσεις της κας Γεροβασίλη που μέσα σε πανικό κατεφέρθη εναντίον της Δικαιοσύνης και του ΣτΕ, ή το σημερινό πρωτοσέλιδο της «ΑΥΓΗΣ» που αναφέρεται απαξιωτικά στους Έλληνες Δικαστές, μόνον ανησυχία και προβληματισμό προκαλούν και διευρύνουν το χάσμα της κυβέρνησης με τους Θεσμούς της Δημοκρατίας μας.
Η Νέα Δημοκρατία, με υπευθυνότητα – όπως ανακοίνωσε προ ολίγου ο Πρόεδρος μας Κυριάκος Μητσοτάκης -καταθέτει άμεσα εμπεριστατωμένη πρόταση νόμου για την αντιμετώπισή του μεγάλου ζητήματος που έχει δημιουργηθεί από τους άστοχους κυβερνητικούς χειρισμούς. Η πρόταση επαναφέρει στο Ε.Σ.Ρ. τις συνταγματικά κατοχυρωμένες αρμοδιότητές του και καταργεί τον παράλογο περιορισμό του αριθμού των καναλιών, που πλήττει την πολυφωνία και τον πλουραλισμό.
Όλοι οι Έλληνες πολίτες κατανοούν πια ότι η πολιτική ομαλότητα μπορεί να επιτευχθεί μόνο με εκλογές.».