Η Προσφορά Ιατρών και Νοσηλευτών είναι συγκινητική και τους ευχαριστούμε

Με αφορμή την σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Υγείας ο Βουλευτής Κέρκυρας της Νέας Δημοκρατίας, Στέφανος Γκίκας, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Η Παγκόσμια Ημέρα Υγείας επικεντρώνεται σε σημαντικά προβλήματα της Δημόσιας Υγείας που απασχολούν όλο τον κόσμο.

Εδώ και περισσότερο από ένα χρόνο η Δημόσια Υγεία απειλείται παγκοσμίως από την πανδημία Covid-19, δοκιμάζοντας τις αντοχές των συστημάτων υγείας και των κοινωνιών. 

Όλο αυτό το χρονικό διάστημα ιατροί, νοσηλευτές και το λοιπό επικουρικό προσωπικό στα Νοσοκομεία και στα Κέντρα Υγείας μας, καθώς και οι ιδιώτες ιατροί καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες, περιθάλποντας όσους νοσούν από κορονοϊό και τους λοιπούς ασθενείς κάτω από πολύ πιο δύσκολες συνθήκες. Η προσφορά τους είναι συγκινητική και τους ευχαριστούμε.

Το Εθνικό Σύστημα Υγείας πιέζεται, ωστόσο η Ελληνική Κυβέρνηση έχει προβεί και συνεχίζει να προβαίνει στις απαραίτητες ενέργειες για την ενίσχυσή του. Ο τριπλασιασμός των κλινών Μονάδων Εντατικής Θεραπείας και η πρόσληψη πλέον των 7.000 ατόμων είναι κάποιες από αυτές.

Όπλο μας κατά της πανδημίας είναι ο εμβολιασμός των πολιτών. Ήδη το εμβολιαστικό πρόγραμμα «Ελευθερία» υλοποιείται στη χώρα μας με επιτυχία και το επόμενο διάστημα θα επιταχυνθεί. Στην Π.Ε. Κέρκυρας λειτουργούν 10 εμβολιαστικές γραμμές με δυνατότητα 684 εμβολιασμών την ημέρα.

Η Υγεία είναι το υπέρτατο αγαθό. Η  πρόσβαση στις υπηρεσίες υγείας, ιδίως σε συνθήκες πανδημίας, είναι θεμελιώδης και στη χώρα μας αυτονόητη.»