Καθυστερεί η διαδικασία έγκρισης του Π/Υ του ΕΑΑΚ, προς συμπλήρωση το ΔΣ…

Δευτέρα, 20 Απρίλιος 2015
Απάντηση στην Ερώτηση του Βουλευτή Κέρκυρας της Νέας Δημοκρατίας Στέφανου Γκίκα για τα σοβαρά προβλήματα λειτουργίας του Εθνικού Αθλητικού Κέντρου Κέρκυρας (ΕΑΚΚ) απέστειλε ο Υφυπουργός Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων Σταύρος Κοντονής. Σε αυτήν, παρότι δεν προσδιορίζει τον χρόνο εκκίνησης της επιχορήγησης, όπως επίσης δεν απαντά στο αίτημα έκτακτης επιχορήγησης για να γίνει δυνατός ο εφοδιασμός πετρελαίου για την θέρμανση της μεγάλης πισίνας του Κέντρου, αναφέρει ότι το τρέχον έτος η επιχορήγηση θα είναι αυξημένη κατά 95.000 ευρώ περίπου.

Ο κ. Κοντονής ενημερώνει τον Βουλευτή, ότι τόσο το ΕΑΚΚ όσο και οι εποπτευόμενοι φορείς της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού έχουν ενημερωθεί, έτσι ώστε να αποσταλούν τα απαραίτητα δικαιολογητικά για να υποβληθεί το αίτημα έγκρισης του προϋπολογισμού.

Σχετικά με την αντικατάσταση των παραιτηθέντων μελών της Διοίκησης του ΕΑΚΚ, ο κ. Κοντονής ενημερώνει, ότι έχει προωθηθεί για υπογραφή σχετικό σχέδιο υπουργικής απόφασης.

Ο Βουλευτής, σχετικά με την Απάντηση του Υφυπουργού δήλωσε:

«Ο κ. Κοντονής δεν απάντησε στο ερώτημα που του έθεσα, για το θέμα δηλαδή της έκτακτης χρηματοδότησης για την θέρμανση της πισίνας του ΕΑΚΚ, ενώ δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί η διαδικασία έγκρισης του προϋπολογισμού, ώστε να ξεκινήσει η διαδικασία επιχορήγησης του ΕΑΚΚ. Δεν πρέπει να χαθεί άλλος χρόνος. Οι ανάγκες του ΕΑΑΚ είναι πολλές και οι υπηρεσίες της ΓΓΑ πρέπει να κινηθούν πιο γρήγορα.»