Δελτια Τυπου

Κινδυνεύουν από ασυνεννοησία να χαθούν 500.000 Ευρώ που προορίζονται για την ολοκλήρωση του έργου «Κατασκευή Ραμπών στο Μώλο του Λιμένα Κέρκυρας»

Τετάρτη, 22 Ιούλιος 2015
Απάντηση στην Ερώτηση που είχε καταθέσει ο Βουλευτής Κέρκυρας της Νέας Δημοκρατίας κ. Στέφανος Γκίκας για την ένταξη του έργου «Κατασκευή Ραμπών στο Μώλο του Λιμένα Κέρκυρας» στο Πρόγραμμα Δημοσιών Επενδύσεων (Π.Δ.Ε.), απέστειλε το Υπουργείο Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας & Τουρισμού, με τέσσερα συνοδευτικά έγγραφα.

Σύμφωνα με την Δ/νση Προϋπολογισμού και Δημοσιονομικών Αναφορών, υπεύθυνη για την καθυστέρηση ολοκλήρωσης του έργου είναι η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, αφού δεν έχει υποβάλει σχετική πρόταση για την χρηματοδοτική ροή του έργου. Να επισημανθεί, ότι στις 23.12.2014 εγκρίθηκε η ένταξη του έργου στο ΠΔΕ με προϋπολογισμό 500.000 Ευρώ περίπου.

Από την άλλη πλευρά η Δ/νση Δημοσίων Επενδύσεων του συγκεκριμένου Υπουργείου αναφέρει, ότι μέχρι σήμερα το έργο δεν έχει ενταχθεί στο ΠΔΕ 2015, διότι δεν έχει υποβληθεί πρόταση από τον Φορέα Χρηματοδότησης που είναι η Δ/νση Υποδομών του ίδιου Υπουργείου!!!

Κατόπιν των ανωτέρω ο κ. Γκίκας προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Είναι εξοργιστικό το Υπουργείο Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας & Τουρισμού να απαντά σε Ερώτηση Βουλευτού στο πλαίσιο Κοινοβουλευτικού Ελέγχου, αραδιάζοντας μία σειρά από έγγραφα που παραπέμπουν από τον Άννα στον Καϊάφα. Η μία Διεύθυνση δείχνει ως υπαίτια την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, η άλλη Διεύθυνση περιμένει να της υποβάλει αίτημα μία τρίτη Διεύθυνση, προκειμένου να εντάξει το έργο στο ΠΔΕ 2015, παρότι προ εξαμήνου, στις 23 Δεκεμβρίου 2014, είχε εγκριθεί η ένταξή του στο ΠΔΕ.

Το θέατρο του παραλόγου συμπληρώνει το γεγονός, ότι και οι τρεις Διευθύνσεις ανήκουν στο ίδιο Υπουργείο.

Καλώ την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων να «ξεμπλέξει το κουβάρι», ώστε να μην χαθούν άλλες 500.000 Ευρώ στα γρανάζια της γραφειοκρατίας και της ασυνεννοησίας.»