Δελτια Τυπου

Κλείνει Σήμερα, με τον πιο Θλιβερό Τρόπο η IZ΄ Κοινοβουλευτική Περίοδος της Βουλής…

Με αφορμή το σημερινό κλείσιμο της Βουλής πριν τις Εθνικές εκλογές, ο πρ. Βουλευτής Κερκύρας της Νέας Δημοκρατίας, Στέφανος Γκίκας, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Μετά την άνοδο του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία, η κυβερνητική πλειοψηφία είχε καταγγείλει τις «κακές πρακτικές» του παρελθόντος, δηλώνοντας, πως πλέον ο Κανονισμός της Βουλής θα εφαρμοζόταν κατά γράμμα και πως θα διασφαλιζόταν απολύτως η εύρυθμη λειτουργία του Κοινοβουλίου.
Ωστόσο, τα τελευταία 4,5 χρόνια ζήσαμε άθλιες κοινοβουλευτικές πρακτικές. Σωρεία νομοθετημάτων κατατέθηκαν με την διαδικασία του επείγοντος προκειμένου να μην συζητηθούν σε βάθος, ενώ σημαντικά νομοσχέδια, όπως οι μεταρρυθμίσεις στην Παιδεία, καταθέτονταν συστηματικά πριν κλείσει η Βουλή το καλοκαίρι, ή την Μεγάλη Εβδομάδα για να ψηφιστούν με συνοπτικές διαδικασίες…
Γίναμε επίσης μάρτυρες ντροπιαστικών διαλόγων στην Ολομέλεια της Βουλής που ευτελίζουν την πολιτική ζωή και την κοινοβουλευτική διαδικασία, αφού δεν έλειψαν οι από μικροφώνου αλαζονικές τοποθετήσεις, απειλές, ειρωνείες, χλευασμοί και προσωπικές επιθέσεις…
Για να φτάσουμε στην τελευταία εβδομάδα, όπου η Βουλή έμεινε ανοιχτή, προκειμένου η κυβέρνηση να διοργανώσει κυριολεκτικά ένα προκλητικό «πάρτι» «τροπολογιών» που μας γύρισε δεκαετίες πίσω… Και φυσικά τις ψήφισε μόνη της καθώς η πλειοψηφία της Αντιπολίτευσης, με πρώτη την Νέα Δημοκρατία, αποχώρησε, αρνούμενη να συμμετάσχει σε αυτή την πολιτικά ανήθικη διαδικασία.

Επιπλέον, έγινε προσπάθεια να βολευτούν φίλοι, συγγενείς και ημέτεροι του ΣΥΡΙΖΑ. Μετά τον σάλο που δημιουργήθηκε το τελευταίο 24ωρο, πάγωσαν οι 32 (!) μετατάξεις στη Βουλή, ωστόσο ο Πρόεδρος της Βουλής δήλωσε πως «δεν αισθάνεται απολογούμενος»!! Το «κερασάκι στην τούρτα» ήταν η τροπολογία για την μη μείωση του αφορολόγητου, την οποία η ίδια η Κυβέρνηση είχε ψηφίσει. Η ανάλογη τροπολογία της Νέας Δημοκρατίας προ 25 ημερών δεν είχε γίνει δεκτή…. Τώρα η Κυβέρνηση σπεύδει να την ψηφίσει, καθαρά για μικροπολιτικούς λόγους, σε μια απέλπιδα προσπάθεια να προσελκύσει ψηφοφόρους… Έτσι λοιπόν κλείνει σήμερα, με τον πιο θλιβερό τρόπο η IZ΄ Κοινοβουλευτική Περίοδος της Βουλής. Πρόκειται όμως και για ένα ευχάριστο νέο, καθώς ξεκινάει η προεκλογική περίοδος και πλησιάζει η μέρα, όπου η νέα Βουλή, με Κυβέρνηση την Νέα Δημοκρατία και Πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη, θα συμπεριφέρεται με απόλυτο σεβασμό προς τους Θεσμούς και προς την νοημοσύνη των Ελλήνων πολιτών….».