Κοινοβουλευτικός Έλεγχος Στ. Γκίκα για την Επιστρεπτέα Προκαταβολή για τα Πρακτορεία ΟΠΑΠ και τα ΕΛΤΑ Κέρκυρας 

Μία Αναφορά προς το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης και μία Ερώτηση προς το Υπουργείο Οικονομικών κατέθεσε σήμερα ο Βουλευτής Κέρκυρας της Νέας Δημοκρατίας, Στέφανος Γκίκας, στο πλαίσιο της άσκησης Κοινοβουλευτικού Ελέγχου.

Συγκεκριμένα, στην Ερώτησή του προς το Υπουργείο Οικονομικών ο Βουλευτής θέτει το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν αρκετά πρακτορεία ΟΠΑΠ, τα οποία αποκλείστηκαν από την Επιστρεπτέα Προκαταβολή 4 και 5 εξαιτίας λαθών κατά την καταχώριση των εσόδων τους. Ο κ. Γκίκας σημειώνει ότι τα λάθη οφείλονται στη μη αναγνώριση στοιχείων από την ηλεκτρονική πλατφόρμα myBusinessSupport της ΑΑΔΕ.

Ο Βουλευτής τονίζει στο κείμενο της Ερώτησης ότι ο αποκλεισμός από την Επιστρεπτέα Προκαταβολή προκαλεί σοβαρά οικονομικά προβλήματα, καθώς τα πρακτορεία ΟΠΑΠ έμειναν επί τρεις μήνες κλειστά κατόπιν κυβερνητικής εντολής.

Ως εκ τούτου ρωτά το αρμόδιο Υπουργείο αν προτίθεται να ανοίξει εκ νέου την πλατφόρμα, ώστε να δοθεί η δυνατότητα διόρθωσης των στοιχείων για όσα πρακτορεία καταχωρήθηκαν λανθασμένα στοιχεία, πράγμα που αποδεικνύεται εξάλλου από τις φορολογικές δηλώσεις των επιχειρήσεων. Ρωτά επίσης, πώς το Υπουργείο Οικονομικών σκοπεύει να αντιμετωπίσει τις περιπτώσεις, όπου εξαιτίας της καταχώρισης λανθασμένων στοιχείων, οι επιχειρήσεις αποκλείστηκαν από την Επιστρεπτέα Προκαταβολή.

Σε ότι αφορά στην Αναφορά προς το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, ο Στέφανος Γκίκας προώθησε ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων ΕΛΤΑ Κέρκυρας, όπου διατυπώνονται αντιρρήσεις σχετικά με το νέο σχέδιο διανομής αλληλογραφίας για την Κέρκυρα. Το Σωματείο επισημαίνει ότι συνέπεια του νέου σχεδίου θα είναι η μείωση της ποιότητας των υπηρεσιών στην Πόλη της Κέρκυρας όπως και στην Περιφέρεια.

Οι εργαζόμενοι των ΕΛΤΑ Κέρκυρας αναγνωρίζουν την ανάγκη αναδιοργάνωσης του Οργανισμού, υπογραμμίζουν ωστόσο ότι πρέπει να διασφαλίζεται η εξυπηρέτηση των πολιτών και η εύρυθμη λειτουργία των ΕΛΤΑ Κέρκυρας.