Μήνυμα Στ. Γκίκα για την Έναρξη της νέας Σχολικής Χρονιάς

 

Με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς ο Βουλευτής Κέρκυρας της Νέας Δημοκρατίας, Στέφανος Γκίκας, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Ξεκινά σήμερα η νέα σχολική χρονιά 2021-2022 και στόχος και ευχή όλων μας είναι τα σχολεία να μείνουν φέτος ανοιχτά και η τηλεκπαίδευση να εφαρμοστεί μόνο σε εξαιρετικές περιπτώσεις.

Προκειμένου να αποφευχθεί όσο γίνεται το ενδεχόμενο της απομακρυσμένης διδασκαλίας, είναι σημαντικό να τηρηθούν τα πρωτόκολλα και τα προβλεπόμενα μέτρα προστασίας από τους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς και το λοιπό προσωπικό και να γίνονται τακτικά self-test. 

Η νέα σχολική χρονιά ξεκινά με αρκετές καινοτομίες οι οποίες θα αναβαθμίσουν την ποιότητα της εκπαίδευσης στα δημόσια σχολεία μας. Η Κυβέρνησή μας και το Υπουργείο Παιδείας,  προέβησαν πριν λίγες μέρες στον μόνιμο διορισμό 11.700 εκπαιδευτικών, γεγονός που θα βοηθήσει σημαντικά την δημόσια εκπαίδευση. 

Οι γονείς και οι κηδεμόνες των παιδιών μας θα χρειαστούν και φέτος δύναμη και υπομονή. Θέλω να παροτρύνω τους γονείς να συζητήσουν το θέμα του εμβολιασμού των παιδιών κατά του κορονοϊού με τον παιδίατρό τους. Μέλημα όλων μας είναι η ψυχική και σωματική υγεία των παιδιών μας και να μην ξεχνάμε ότι το φυσικό τους περιβάλλον είναι το σχολείο και όχι μπροστά σε μία εικόνα υπολογιστή στο σπίτι, μετά από αναγκαστικό κλείσιμο του σχολείου λόγω κρουσμάτων…

Εύχομαι από καρδιάς στις μαθήτριες και στους μαθητές της Κέρκυρας, των Παξών και των Διαποντίων Νήσων να έχουν μία καλή σχολική χρονιά, με υγεία, πρόοδο και επιτυχίες.

Στους εκπαιδευτικούς εύχομαι καλή δύναμη στο σημαντικό έργο που επιτελούν, το οποίο  έγινε δυσκολότερο λόγω της πανδημίας. Φτάνοντας όμως προς το τέλος της πανδημίας, ευελπιστώ ότι  τα πράγματα θα εξελιχθούν πολύ καλύτερα φέτος! 

Καλή σχολική χρονιά!»