Μήνυμα Στ. Γκίκα για την Έναρξη των Πανελλαδικών Εξετάσεων

Με αφορμή την έναρξη των Πανελλαδικών Εξετάσεων, ο Βουλευτής Κέρκυρας της Νέας Δημοκρατίας, Στέφανος Γκίκας, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

 

«Οι Πανελλαδικές Εξετάσεις είναι η αποκορύφωση μίας σημαντικής περιόδου της σχολικής διαδρομής των μαθητών μας. Προηγείται ένα έντονο σχολικό έτος, όπου τα παιδιά προετοιμάζονται για τις τελικές εξετάσεις, έχοντας θέσει στόχους για το μέλλον τους. Τα όνειρα, οι προσδοκίες και οι επιδιώξεις δίνουν δύναμη στους υποψηφίους να περάσουν και αυτή την τελική δοκιμασία.

Όμως, ακόμη και αν κάποιοι δεν τα καταφέρουν, για την εκπλήρωση των ονείρων μας δεν υπάρχουν μονόδρομοι. Υπάρχουν πάντα δεύτερες ευκαιρίες, αλλά και εναλλακτικές διαδρομές, οι οποίες μπορούν να είναι εξίσου συναρπαστικές και μπορούν να φανερώσουν νέες κλίσεις, ταλέντα και ενδιαφέροντα, τα οποία ενδεχομένως δεν είχαν γίνει μέχρι τώρα αντιληπτά.

Επιθυμώ να συγχαρώ τους γονείς, οι οποίοι στήριξαν τα παιδιά τους σε αυτή την ιδιαίτερα επίπονη για αυτά περίοδο, δίνοντάς τους δύναμη και κουράγιο. Όπως επίσης και τους εκπαιδευτικούς που έδωσαν στους μαθητές μας τα εφόδια για να ανταπεξέλθουν στις εξετάσεις, προετοιμάζοντάς τους με υπομονή και επιμονή. 

Εύχομαι από καρδιάς σε όλες και σε όλους τους συμμετέχοντες των Πανελλαδικών Εξετάσεων καλή επιτυχία και να έχουν ψυχραιμία και εμπιστοσύνη στον εαυτό τους.»