Με Νομοθετική Τροπολογία παρατάθηκε η Σύμβαση για την Συντήρηση των Εναέριων Μέσων του Λ.Σ.

Παρασκευή, 24 Ιούλιος 2015
Απάντηση στην Ερώτηση που είχαν καταθέσει οι Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας κ.κ. Στέφανος Γκίκας, Νότης Μηταράκης, Μάξιμος Χαρακόπουλος, Εμμανουήλ Κόνσολας, Βασίλης Γιόγιακας και Χρήστος Μπουκώρος απέστειλε ο Αναπληρωτής Υπουργός Ναυτιλίας κ. Θεόδωρος Δρίτσας.

Οι Βουλευτές ζητούσαν να ενημερωθούν πότε το Υπουργείο θα προχωρούσε σε ανανέωση της σύμβασης για την απαιτούμενη υλικοτεχνική υποστήριξη των Εναέριων Μέσων της Υπηρεσίας Εναέριων Μέσων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής (ΥΕΜ/ Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ) με την Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία (ΕΑΒ). Η τελευταία σύμβαση είχε λήξει στις 31 Δεκεμβρίου 2014 και δεν είχε ακόμη ανανεωθεί.

Στην Απάντησή του ο κ. Δρίτσας ανέφερε, ότι οι πιστώσεις του προϋπολογισμού 2015 δεν επαρκούσαν για τη σύναψη νέας σύμβασης και παράλληλα το Υπουργείο Οικονομικών δεν είχε εγκρίνει την υπέρβαση του προϋπολογισθέντος ορίου πιστώσεων. Για αυτό το λόγο το Υπουργείο Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού προχώρησε σε νομοθετική πρωτοβουλία και έτσι παρατάθηκε η σύμβαση με την ΕΑΒ στο άρθρο 56 «Συντήρηση Πτητικών Μέσων Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ» του Ν. 4331/02.07.2015 μέχρι την 31η Δεκεμβρίου 2015. Παράλληλα έγινε ανακατανομή των απαιτούμενων ετήσιων εξόδων, έτσι ώστε να γίνει δυνατή χρηματοδότηση της σύμβασης.

Τέλος, ο Αναπληρωτής Υπουργός ενημερώνει, ότι το Υπουργείο βρίσκεται στο τελικό στάδιο σύναψης νέας σύμβασης έργου με την ΕΑΒ, η οποία θα ισχύσει από την 1η Ιανουαρίου 2016.