Δελτια Τυπου

Με τόσους φόρους που επέβαλε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, το τουριστικό μας προϊόν καθίσταται μη ανταγωνιστικό

Στην κοινή συνεδρίαση των Τομέων Τουρισμού και Οικονομικών της ΝΔ, που πραγματοποιήθηκε στα κεντρικά Γραφεία του κόμματος στην Αθήνα την Πέμπτη 23 Νοεμβρίου 2017, παραβρέθηκε και μίλησε ο πρ. Βουλευτής Κερκύρας και μέλος του Τομέα Τουρισμού της ΝΔ, Στέφανος Γκίκας. Στην συνεδρίαση προήδρευσαν ο Τομεάρχης Τουρισμού της ΝΔ, Βουλευτής Δωδεκανήσου Μάνος Κόνσολας και ο Τομεάρχης Φορολογικής Πολιτικής, Βουλευτής Ημαθίας Απόστολος Βεζυρόπουλος.

Ο κ. Γκίκας στην παρέμβασή του, αναφέρθηκε στην υπερφορολόγηση του Τουρισμού τονίζοντας ότι οι φόροι που επηρεάζουν την Ελληνική τουριστική βιομηχανία ξεπερνούν τους 20, γεγονός που καθιστά το τουριστικό μας προϊόν μη ανταγωνιστικό. Σημείωσε ότι η γεωπολιτική συγκυρία ευνοεί μεν την χώρα μας, αλλά με τόσους φόρους που επέβαλε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και με επιπλέον, από 1-1-2018, τον φόρο διανυκτέρευσης και τον φόρο στα σκάφη αναψυχής, το μέλλον προοιωνίζεται δυσοίωνο. Για το λόγο αυτό ζήτησε την μη εφαρμογή των νέων αυτών φόρων.

Επεσήμανε επίσης ότι το πρόγραμμα της ΝΔ για τον Τουρισμό, τυγχάνει της ευρείας αποδοχής των πολιτών και των παραγόντων του Τουρισμού, αφού τόσο ο σχεδιασμός για την Κρουαζιέρα και το “home porting”, όσο και η επιδίωξη για νέες τουριστικές επενδύσεις, βελτίωση των υποδομών και αναβάθμιση της τουριστικής κατάρτισης και εκπαίδευσης συνιστούν “συνταγή επιτυχίας”, παράλληλα με την διακηρυγμένη θέση της ΝΔ για μείωση των φόρων και εισφορών.

Ο κ. Γκίκας αναφέρθηκε επίσης στην τεράστια δυνατότητα ανάπτυξης του τομέα του θαλάσσιου τουρισμού με την κατασκευή δικτύου μαρινών σε Ιόνιο και Αιγαίο, σημειώνοντας ότι στην Κέρκυρα τους καλοκαιρινούς μήνες ο μεγαλύτερος αριθμός αιτήσεων ελλιμενισμού μεσαίων – μεγάλων σκαφών ( άνω των 20 μέτρων), απορρίπτονται λόγω έλλειψης χώρων, τονίζοντας ότι «αν το πιστέψουμε η Ελλάδα μπορεί να γίνει η “Πατρίδα” του Θαλασσίου Τουρισμού».

Κλείνοντας την τοποθέτησή του ο κ. Γκίκας δήλωσε αισιόδοξος ότι στις προσεχείς εθνικές εκλογές που δεν θα αργήσουν, η ΝΔ θα σχηματίσει μια ισχυρή κυβέρνηση με Πρωθυπουργό τον μεταρρυθμιστή πολιτικό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία θα βγάλει οριστικά την χώρα από την πολύπλευρη κρίση…