Δελτια Τυπου

Μνημείο κυβερνητικής ανεπάρκειας και αναποτελεσματικότητας το κλειστό Αρχαιολογικό Μουσείο

Μνημείο κυβερνητικής ανεπάρκειας και αναποτελεσματικότητας και «ξεκάθαρη παραδοχή αποτυχίας» χαρακτήρισε ο τ. Βουλευτής της ΝΔ Στέφανος Γκίκας, την απάντηση της Υπουργού Πολιτισμού Λυδίας Κονιόρδου, στην Ερώτηση για το Αρχαιολογικό Μουσείο Κέρκυρας και το Αγγελόκαστρο, που υπέβαλε στην Βουλή προ τριμήνου, ο Τομεάρχης Τουρισμού της ΝΔ, Βουλευτής Δωδεκανήσου Μάνος Κόνσολας, σε συνεργασία με τον κ. Γκίκα.
Συγκεκριμένα για το φλέγον θέμα του εδώ και 5 χρόνια κλειστού Αρχαιολογικού Μουσείου Κέρκυρας, η κα Υπουργός, αφού εξηγεί ότι ο εκσυγχρονισμός του Μουσείου εντάχθηκε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα το έτος 2012, παραδέχεται ότι εδώ και ένα περίπου χρόνο έχουν περατωθεί οι εργασίες, αλλά το Υπουργείο Πολιτισμού δεν παραλαμβάνει το έργο γιατί εκκρεμεί η συντήρηση των «ψυκτικών συστημάτων» και των μονάδων «ηλεκτρολογικής υποστήριξης τεχνικού εξοπλισμού»(!!).
Για δε την πρόσληψη Φυλάκων στο Αγγελόκαστρο, ομολογεί, ότι ενώ το Υπουργείο Πολιτισμού ζήτησε έγκαιρα την πρόσληψη Φυλάκων, το Υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης δεν έχει εκδώσει την σχετική Πράξη Υπουργικού Συμβουλίου!
Σχολιάζοντας την απάντηση του Υπουργείου Πολιτισμού ο κ. Γκίκας ανέφερε:
«Εδέησε μετά από 3 ολόκληρους μήνες – πρωτοφανής καθυστέρηση για απάντηση Ερώτησης – να μας έλθει η συγκεκριμένη απάντηση που κατά την γνώμη μου αποτελεί «Μνημείο κυβερνητικής ανεπάρκειας και αναποτελεσματικότητας», αφού το Μουσείο θα έπρεπε να λειτουργεί από το περσινό καλοκαίρι….
Τι παραδέχεται λοιπόν η κα Υπουργός για το Αρχαιολογικό Μουσείο? Ότι επί ένα ολόκληρο χρόνο, παρότι έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες, δεν παραλαμβάνουν το εκσυγχρονισμένο Μουσείο γιατί βασικά εκκρεμεί η συντήρηση των κλιματιστικών!! Και ερωτώ εγώ, πόσες εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ έχασε το κράτος από την απώλεια και της φετινής τουριστικής σεζόν με κλειστό Μουσείο μας? Είναι δυνατόν επί ένα ολόκληρο χρόνο ένα τόσο σοβαρό – υποτίθεται – Υπουργείο, όπως είναι για την χώρα μας το Υπουργείο Πολιτισμού, να μην μπορεί να επιλύσει τέτοια απλά διεκπεραιωτικά θέματα και να αφήνει να χάνονται υπερπολύτιμοι πόροι? Τόση ανικανότητα πια….
Σε ότι αφορά στο Αγγελόκαστρο και τους Φύλακες, η Υπουργός μας ενημερώνει ότι από 15 Μαΐου 2017 έχει εγκριθεί μεν η δαπάνη για τις προσλήψεις, αλλά το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης δεν έχει εκδώσει την σχετική Πράξη Υπουργικού Συμβουλίου… Μόνον που η σεζόν πέρασε, οι τουρίστες έφυγαν και το Αγγελόκαστρο έμεινε κλειστό! Πόσες χιλιάδες ευρώ έχασε άραγε το κράτος και εδώ? Τι να πεις!
Λυπούμαι αλλά πιο ξεκάθαρη παραδοχή αποτυχίας και πιο τρανταχτή έλλειψη συντονισμού μεταξύ Υπουργείων, δεν υπάρχει….
Είναι σαφές ότι η κάθε επιπλέον μέρα διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, προξενεί ζημία στη χώρα. Όσο πιο γρήγορα φύγουν τόσο το καλύτερο για την Ελλάδα και τους Έλληνες πολίτες!!».

Συνημμένα το πλήρες κείμενο της Απάντησης της Υπουργού Πολιτισμού.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ