Να αναθεωρηθεί η πολιτική απέναντι στα μικρά νησιά

Επίσκεψη στα Διαπόντια Νησιά πραγματοποίησε το Σάββατο, 28 Απριλίου 2012 ο Αναπληρωτής Τομεάρχης Εθνικής Άμυνας της Νέας Δημοκρατίας και υποψήφιος Βουλευτής, Στέφανος Γκίκας.

Ο κ. Γκίκας επισκέφθηκε διαδοχικά την Ερείκουσα, τους Οθωνούς και το Μαθράκι, όπου συναντήθηκε με τους Αντιδημάρχους των νησιών, τους Προέδρους των Δημοτικών Κοινοτήτων και πολλούς κατοίκους.

Ενημερώθηκε εκτενώς για τα προβλήματα των Διαποντίων Νήσων, είδε ιδίοις όμμασι την απαράδεκτη κατάσταση στις λιμενικές υποδομές, ενώ ενημέρωσε ο ίδιος τους κατοίκους για το διακύβευμα των επερχόμενων εκλογών. Μιλώντας στους κατοίκους επανέλαβε την πάγια θέση του για δημιουργία ανεξάρτητου Δήμου Διαποντίων Νήσων, ενώ τόνισε ότι είναι απολύτως αναγκαία η επιτάχυνση των διαδικασιών τόσο για την ολοκλήρωση των έργων στον λιμένα Οθωνών όσο και για την δημοπράτηση του λιμένος της Ερείκουσας, καθώς και η άμεση εκκαθάριση του λιμένος Μαθρακίου.

Διευκρίνισε επίσης ότι θα επιδιώξει στο μέτρο των δυνατοτήτων του την βελτίωση των θαλάσσιων συγκοινωνιών, που αποτελούν μείζον πρόβλημα για τους κατοίκους των Διαποντίων Νήσων. Ο κ. Γκίκας εξήγησε, ότι οι ταχύτερες ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες και συνδέσεις είναι επιπλέον αναγκαίες γιατί θα βοηθήσουν σημαντικά και στην ανάπτυξη του Νομού μας, και για αυτό τον λόγο συμπεριλαμβάνονται στην δέσμη επτά δράσεων για την ανάπτυξη, που έχει καταθέσει με τις προγραμματικές του θέσεις.

Ακούγοντας τα προβλήματα των κατοίκων ο κ. Γκίκας τόνισε, ότι η πολιτική για τα μικρά νησιά θα πρέπει επιτέλους να αναθεωρηθεί ριζικά, ειδάλλως υπάρχει ο κίνδυνος νησιά όπως τα Διαπόντια να μην έχουν μόνιμους κατοίκους, αφού υπό τις παρούσες συνθήκες η καθημερινότητά τους είναι πολύ δύσκολη.