Οδηγούν την Τουριστική μας Βιομηχανία σε Μαρασμό

Η συνεχιζόμενη φορομπηχτική πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στην «βαριά» βιομηχανία της χώρας μας, στον Τουρισμό, εκπλήσσει. Όλοι οι φορείς και οι επαγγελματίες του κλάδου, μιλούν για ολέθριες επιπτώσεις στον Τουρισμό εξαιτίας της άκριτης αυτής υπερφορολόγησης.

Ο κυνισμός του Πρωθυπουργού κ. Τσίπρα, έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο. Αντί να προστατέψει την «ατμομηχανή» που λέγεται Τουρισμός, προτάσσει επικοινωνιακά τεχνάσματα, βάζοντας «στοιχήματα» και αγνοώντας προκλητικά την πραγματικότητα. Και η πραγματικότητα είναι, ότι η επιβολή νέων φόρων – πέραν των 20 που έχουν ήδη επιβληθεί στον τουρισμό – θα πλήξει καίρια την ανταγωνιστικότητα του κλάδου, την ίδια ώρα που άλλα κράτη, κηρύσσουν ακόμη και ελεύθερες φορολογικές ζώνες προκειμένου να προσελκύσουν επισκέπτες.

Η πραγματικότητα είναι ότι ο κ. Τσίπρας αύξησε τον ΦΠΑ στη διαμονή από το 6.5% στο 13% και στην εστίαση από το 13% στο 23% και τώρα στο 24%! Κατήργησε τους μειωμένους συντελεστές ΦΠΑ στα νησιά του Αιγαίου – αντί να επεκτείνει το ευεργετικό αυτό μέτρο και στα νησιά του Ιονίου –, κατήργησε την έκπτωση στους φορολογικούς συντελεστές του ΕΝΦΙΑ στα ενοικιαζόμενα δωμάτια και καταλύματα, αύξησε το κόστος για τον επισκέπτη στις μεταφορές, στα εισιτήρια των αρχαιολογικών χώρων και μουσείων, σε καταναλωτικά αγαθά κλπ, και τώρα απειλεί με ένα νέο «χαράτσι», το τέλος διανυκτέρευσης σε ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια!

Αυτή είναι η «αναπτυξιακή και ανταγωνιστική» πολιτική του κ. Τσίπρα, που οδηγούν την οικονομία μας, με μαθηματική ακρίβεια βαθιά στο σπιράλ της ύφεσης και την τουριστική μας βιομηχανία σε μαρασμό!

Η Νέα Δημοκρατία πιστεύει ακράδαντα, ότι ο Τουρισμός μπορεί και πρέπει να παίξει σημαίνοντα ρόλο στην οικονομική ανάκαμψη και στην ανάπτυξη της Πατρίδας μας. Είναι αναμφίβολα το συγκριτικό μας πλεονέκτημα, ο δυνατός μας πυλώνας, πυλώνας όμως που χρειάζεται ενίσχυση, προσαρμογή στις νέες συνθήκες, στην καινοτομία και θέλει νέες επενδύσεις. Πιστεύουμε στην φορολογική αποκλιμάκωση, στην μείωση φόρων, όπως και στην μείωση του λειτουργικού κόστους των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στον τομέα του Τουρισμού.

Η Χώρα χρειάζεται ένα Νέο Αναπτυξιακό Νόμο, που θα χρηματοδοτεί επιχειρηματικές πρωτοβουλίες στον τομέα του Τουρισμού. Θα έχει ισχύ σε όλες τις περιοχές της Επικράτειας, χωρίς περιορισμούς, θα συμπεριλαμβάνει τους νέους επιχειρηματίες αλλά και τις μικρές τουριστικές επιχειρήσεις. Στόχος θα πρέπει να είναι η αναβάθμιση και ο εκσυγχρονισμός όλων των ειδών τουριστικών καταλυμάτων και η δημιουργία υποδομών για την ανάπτυξη ειδικών και εναλλακτικών μορφών τουρισμού. Παράλληλα, βασική πολιτική μας θα πρέπει να είναι η ενθάρρυνση επενδυτικών και επιχειρηματικών πρωτοβουλιών, ώστε να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας, αλλά και να ενισχυθούν τα ασφαλιστικά ταμεία.

Μια κυβέρνηση όμως, εγκλωβισμένη στα στερεότυπα και τις ιδεοληψίες της αριστεράς, δεν θέλει και δεν μπορεί να υιοθετήσει τέτοιες αναπτυξιακές πολιτικές, που όμως είναι απολύτως αναγκαίες μετά από 6 χρόνια ύφεσης. Γι αυτό και η καλύτερη υπηρεσία που έχει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να προσφέρει στην χώρα, είναι να φύγει. Αρκετά ψέματα είπε στον Ελληνικό λαό. Αρκετά δεινά επέφερε στους Έλληνες πολίτες με τον ερασιτεχνισμό, τις παλινωδίες και τους πειραματισμούς της. Όλα έχουν ένα όριο!