Δελτια Τυπου

Οι Έλληνες πολίτες στις 17 Ιουνίου θα επιλέξουν κυβέρνηση ευθύνης με ξεκάθαρο Ευρωπαϊκό προσανατολισμό

Στη λαϊκή συνέλευση για το Κέντρο Υγείας Λευκίμμης που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 9 Ιουνίου στη Λευκίμμη, συμμετείχε ο Αναπληρωτής Τομεάρχης Εθνικής Άμυνας της Νέας Δημοκρατίας, Στέφανος Γκίκας. Ο κ. Γκίκας άκουσε από την οργανωτική επιτροπή τους προβληματισμούς της για την πιθανή υποβάθμιση του Κέντρου, τις ελλείψεις που παρατηρούνται, το πρόβλημα με την έλλειψη προσωπικού για το ασθενοφόρο κλπ.

Ο κ. Γκίκας στην σύντομη τοποθέτησή του, απέκλεισε καταρχήν την κατάργηση του ΚΥ Λευκίμμης, ανέφερε ότι η χώρα βρίσκεται σε δύσκολη καμπή και οι πιθανότητες νέων προσλήψεων είναι μεν αμυδρές, όμως με την κατάλληλη διαχείριση του υπάρχοντος προσωπικού σε επίπεδο Νομού, με την κατάλληλη πρόσληψη επικουρικού προσωπικού, μπορεί να βελτιωθούν τα πράγματα.

Υπογράμμισε επίσης ότι σε συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς, θα αναδείξει το θέμα και θα βοηθήσει – στο μέτρο των δυνατοτήτων του – στην επίλυση των προβλημάτων.

Εξάλλου ο κ. Γκίκας το Σαββατοκύριακο 9 – 10 Ιουνίου, ακολούθησε το πρόγραμμα του Συνδιασμού της ΝΔ και συμμετείχε στις περιοδείες στους πρ. Δήμους Λευκιμμαίων και Παρελίων.

Τέλος, σε τηλεοπτική του συνέντευξη στον τηλεοπτικό σταθμό START την Κυριακή 10 Ιουνίου, ο υποψήφιος Βουλευτής, ανέλυσε πτυχές του «Εθνικού Σχεδίου Εξόδου από την Κρίση» του Αντώνη Σαμαρά επισημαίνοντας ιδιαίτερα το μέτρο για τους δανειολήπτες, ώστε η μηνιαία δόση να μην υπερβαίνει το 30% του διαθέσιμου εισοδήματός τους, το μέτρο της αναστολής των συνεπειών εγγραφής στον Τειρεσία για όσους γράφτηκαν την τελευταία διετία, την εφαρμογή του συμψηφισμού οφειλών από και προς το Δημόσιο και τις δράσεις για την εξασφάλιση – επιτέλους – της ρευστότητας στην πραγματική οικονομία.

Αναφερόμενος στον ΣΥΡΙΖΑ και στις διαρροές για άνοδο των ποσοστών του, τόνισε ότι η βασική μάζα του ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα 6 – 7% των ψηφοφόρων, ενώ το υπόλοιπο αποτελεί «μεταγραφή» από το παλαιό «βαθύ» ΠΑΣΟΚ των αρχισυνδικαλιστών και όχι μόνον. Ήδη – όπως είπε – ένας μεγάλος αριθμός νυν και πρ. Βουλευτών και πρωτοκλασσάτων στελεχών του ΠΑΣΟΚ, έχουν συνταχθεί με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Επανέλαβε δε την πεποίθησή του ότι οι Έλληνες πολίτες στις 17 Ιουνίου θα επιλέξουν κυβέρνηση ευθύνης με ξεκάθαρο Ευρωπαϊκό προσανατολισμό και όχι αριστερές προσεγγίσεις και πειραματισμούς που θα επιβαρύνουν την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η χώρα.